Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hasse Backe har gjort stora grejer "over here"

10å

Trots att fler och fler stjärnor (Henry och Marquez är de senaste och hetaste) följt David Beckham och att inhemska stjärnan Landon Donovan valt att stanna så har fotbollen i form av Major League Soccer haft svårt att slå sig in på sportsidorna i USA. Det är baseboll, amerikansk fotboll, hockey och en hel del annat som slukar allt utrymme.

ANNONS

Fast när jag i går slog upp sporten i New York Times i ett sommarvarmt New York var det en halvsida om ligans lyft inför kvällens seriefinal: Los Angeles-New York. Den skulle även sändas direkt på ESPN2 och målades upp som en rejäl test för Hasse Backes New York Redbulls – ett lag som var klart sämst i ligan i fjol men som i år redan är klart för slutspelet.

Få trodde att Redbulls skulle kunna vinna borta mot ligans bästa lag men det blev 2-0 i natt och Backe visade att hans lag plötsligt är en tänkbar vinnare av slutspelet. Taktiken var hård press på Galaxy som ledde till misstag av framför allt deras backar, och att se anfallare jaga i försvarsarbetet förvånar inte, inte heller 4-4-2.

Tänk, de spelade även utan Henry som har knäproblem och stannade kvar i New York. Häromveckan petade även Backe klubbens tidigare ansikte och storstjärna Juan Pablo Angel. Och alla som snackar om att Backe fått stjärnor, ska tänka på att laget gick starkt redan i våras, även före det.

ANNONS

Det är inte så att Redbulls kommer att dominera sportsidorna i dag heller, både Yankees och Mets fick stryk i natt, men det är inget snack om att Hasse Backe gjort stora grejer “over here” och är på väg att etablera klubben och dessutom sig själv som ett tungt namn.

***

Gillar Nordin Gerzic som gästar Ekwall vs Lundh i kväll. Han var så härligt öppen och ärlig om en massa, som hur han kommit i toppform genom att mogna, skippa skitmat, träna extra och vips hade han tappat över tio kilo och är landslagsmässig. Sedan är det skönt med en spelare som ärligt undrar vilka som varit bättre än vad han varit.

***

Vad säger man om GIF Sundsvall? Visst, räddade en pinne mot Ängelholm men ändå nytt poängtapp och det ser ut at bli en höstrepris.

Publicerad 2010-09-25 kl 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto