Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bryr sig Holland ens om Sverige?

Lundhs blogg

Dag efter dag har ett stort svenskt pressuppbåd bevakat Zlatan o Co på plats i Amsterdam. Nästan varenda steg har rapporterats direkt och det har bloggats, chattats, twittrats, sänts LIVE, skrivits, snackats och intervjuats sedan i torsdags och att döma av Nyhetsmorgons Anders Kraft är vi alla hejarklacksledare som matar hem en mängd info.

Fast från motståndarnas sida är intresset knappt mätbart. En lokal tv-reporter från Groningen och en lokal tv-reporter från Eindhoven är de som sökt sig till Olympiastadion. That’s it. Vi var många som trodde att när Zlatan snackar på Amsterdam ArenA på söndag kväll, då holländarna var hemma från Moldavien, då skulle det smälla till med holländsk press.

Jo, tjenare. Det är oklart om det var två eller tre reportrar från Oranje där. Ointresset för det svenska landslaget från holländsk media är talande. Undrar om det alltid är så, eller är det bara så dåligt för att det är Sverige? Trodde ändå att Zlatan och en del av de svenska Hollands-proffsen skulle locka, men icke. Kanske är den holländska pressen lika segersäker som det holländska landslaget?

Annons

Till och med Hans Hultman, landslagets presschef, är förvånad över det bristfälliga intresset från hemmalagets medier. Han har i princip inte hört av några mer än någon lokalreporter.

***

Är orolig för om Andreas Granqvist verkligen reder ut en holländsk anstormning? Mitt alternativ är nog ändå Petter Hansson. Och så Zlatan som tillbakadragen forward, det vill säga tia.

***

Fantastiskt väder i Amsterdam i dag igen. Solen skiner, klarblå himmel och det är så där skön och klar höstluft som bäst sammanfattas av det amerikanska ordet: “crisp”.

***

Vi sände direkt från Amsterdam ArenA i natt och det var rätt häftigt, även om det gjorde ont i hjärtat när Ekwall, Kåmark och Hussfelt hånade min kavaj:

Publicerad 2010-10-11 13:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto