Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

SM-guldet är MFF:s att förlora

Underbart att vara i Skåne när Allskånskan avgörs. HD och Sydsvenskan blåser verkligen på och är så där skönt patriotiska som stans tidning ska vara. Det roliga är även att alla man träffar, oavsett om var i Skåne man är (även Österlen), snackar om matcherna och undrar: vem vinner SM-guldet? Ja, säg det.

Malmö FF ska vinna nio av tio matcher som den mot Mjällby och därmed också ta hem Lennart Johanssons pokal. Fast det är klart är att Moestapha El Kabir o Co varit ett svårt motstånd för MFF de senaste åren i både cup (2009 utan El Kabir och 2010 med El Kabir) och i allsvenskan i år.

Fast det är ett rejält försvagat Mjällby utan både Tobias Grahn och Patrik Rosengren och fjärdeplatsen känns knappast som om det kan tända Bleking-laget. Klubben har redan överträffat sig självt genom att slå sig fram till övre halvan och det är tveksamt om man har något mer att ge.

Nerverna är det som kommer att avgöra, för ingen kan säga att MFF övertygade under första timmen mot BP, innan Jeffery Aubynn fick in 1-0. Ett baklängesmål hade nog fått dem att gunga till på riktigt, och där är Mjällby ett störe hot. På samma sätt som att ett tidigt HIF-mål hade fått dem att tänka till. På ett sätt förstår jag att Agon Mehmeti vill slippa storbilds-tv:n med resultat från Olympia.

Ändå är jag rätt övertygad om att Malmö FF vinner SM-guldet. Inte ens säker på att Helsingborg slår Kalmar FF. Mest för att HIF är som bäst när det inte är för stort favorittryck på klubben. Som när man åkte till Borås och klädde av Elfsborg eller till skräckarenan Örjans Vall och lekte med HBK. Gais hemma var en rysare för Helsingborg där man förväntades leverera ett resultat.

Ett smart spelande Kalmar FF kan mycket väl sno åt sig en poäng, eller till och med kontra sig fram till ett mål eller två. HIF måste ju gå framåt för att sätta ett snabbt tryck på Malmö via ett ledningsmål. Tänk då om MFF gör mål istället, då blir det gamnacke på hela Helsingborg.

Med bara några timmar till avspark är känslan att SM-guldet är Malmös att förlora, för Roland Nilssons gäng vet att bara en seger mot Mjällby ger en mäktig fest och att de skriver in sig i klubbens historiebäcke för alltid. Daniel Andersson och Joseph Elanga var ju med 2004 och de kan ju berätta om festligheterna som följde. Vem ska sjunga nu när Olof Persson inte är med?

[youtubeplay id=”HrTVo0CCxkk” size=”large”]

***

Här är alla beståndsdelar i min allsvenska drömklubb från 2010: stadion, ordförande, sportchef, startelva, bänk och transferlista.

***

Ni som vill ha allt från Guldfesten i kväll, oavsett om det är i Helsingborg eller Malmö, ska kolla in Tv4-Sport vid 20:00 och på fotbollskanalen.se efter 20:30. Vi sänder direkt. Eller LIVE som det heter.

***

Missa inte Mohamed Bangura hos Ekwall vs Lundh där han snackar om att Gais ville köpa honom för en korsbandsoperation, vad han tjänar, framtiden i AIK och vad hans Milan-polare Rodney Strasser sade om Zlatan-sparken.

Bangura sa själv: “WTF was that” till Strasser och det finns i extramaterialet som du kommer till genom att klicka på länken.

***

Lars Lagerbäck i SVT-showen Robins var ett udda inslag. Vill han höja profilen i jakten på ett jobb, möjligen? Trots allt går kontraktet ut om två månader.

***

Kul att många kliver fram och stöttar i kommentarsfältet. Uppskattat och det värmer. Problemet är bara att det är så många som hatar däremellan.

***

Lider med Jonas Olsson som varit så viktig för WBA och som kanske fått möjligheten mot Tyskland i november.

***

Lars Lagerbäck sa i Robins att han aldrig skulle vilja bli oense med Zlatan. Kanske Oguchi Onyewu fattar nu?  Milan-jänken hamnade i bråk med Zlatan och det förvånar knappast att det hettar till i ett lag som kanske får svårt att leva upp till förväntningarna.

****

Fotbollskanalen Europa i TV4 23.10 i kväll. Missa inte det.

Publicerad 2010-11-07 kl 13:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons