Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är Wernbloom en ny Mjällby?

När Sverige krigade sig till EM 2000 efter en mästerskapstorka på sex år så var Johan Mjällby kärnkraftsverket i en central offensiv mittfältsroll, även om Sverige då spelade 4-1-3-2. I kväll mot tyskarna testar Erik Hamrén med Pontus Wernbloom där och förbundskaptenen får därmed lite mer hängslen att komplettera livremmen med.

Smart mot ett skickligt Tyskland. Efter den senaste upplevelsen mot Holland behöver landslaget visa upp ett trovärdigt spel, och då framför allt för sin egen skull. Den positiva spinn som man var inne i fick ju i Amsterdam en fet Tyson-smäll av verkligheten. Nu måste man hitta tillbaka.

Även om det svenska mittfältet både tappar i kreativitet och speed centralt när det handlar om att trion Anders Svensson, Kim Källström och Wernbloom spelar så är Hamrén nog tvungen att prova det mot sådant här skarpt motstånd. Även om jag saknar en riktig avslutare på topp, är inte övertygad om att det är Ola Toivonens bästa roll.

Om det räcker? Ja, det får vi se i kväll men jag är rädd att tyskarna är för vassa även om de kommer med ett B-landslag, för Bundesliga bara kryllar av talanger som redan är klasspelare och se på de svenskar som försökt att slå sig fram i den ligan på senare år. Marcus Berg och Markus Rosenberg hade det tufft och fick lämna in för att få speltid.

Startelvan är följande:

Sverige:

1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 13 Andreas Granqvist, 4 Daniel Majstorovic, 17 Oscar Wendt – 8 Anders Svensson [K], 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 16 Pontus Wernbloom, 21 Christian Wilhelmsson – 6 Ola Toivonen.

Avbytare:

12 Johan Wiland – 5 Behrang Safari, 15 Marcus Berg, 18 Alexander Gerndt, 19 Denni Avdic, 20 Rasmus Elm, 22 Mikael Antonsson.

Att man inte testar Wiland från start är lika dumt som att man under lång tid bara spelade Mellberg/Majstorovic i träningsmatch efter träningsmatch. Man låter inga andra spelare få känna på det. Vad hände sedan när Andreas Granqvist skulle i på det djupa? Jo, han fick en kallsup ganska direkt och det räckte för att dränka det svenska laget.

Behrang Safari får sitta från start. Oscar Wendt får kliva in direkt istället. Inget fel i det.

Hade nästan velat se Marcus Berg från start, även om jag håller med om att han är iskall, eller Alexander Gerndt. Vi behöver en renodlad avslutare längst fram.

Vill även se Rasmus Elm och Mikael Antonsson få ordentligt med speltid. En halvlek i varje fall.

***

Wow, de svenska landslagen finns nu på Facebook. Vilken chock.

***

Läs gärna Anton Fors om den Dortmunds nya supertalang – som spelar mot Sverige i kväll.

***

Johan Cruyff är gäst i Ekwall vs Lundh på lördag. Kick off 20:00 i TV4 Sport.

***

Kan bara beklaga att Mjällby inte säljer Mostapha El Kabir till Malmö FF, eller rättare sagt, att Malmö FF inte kan betala vad Mjällby vill ha. Det hade varit en bra spetsning av mästarnas trupp och även om han är något av en “loose cannon” så är han en spelare som hade gett den ett nödvändigt lyft.

Och nu ska anfallaren åka på provspel i Italien istället. Vem har någonsin fått ut något bra av att provspela?

***

Stort att Bob Houghton fick en stående ovation i Malmö. Han är verkligen inte glömd. Synd bara att engelsmannen slarvade bort tacktalet till en hyllning av Cruyff.

Det var en del av engelsmannens gamla spelare som sade att det var typiskt Bob, han vill aldrig hylla sig själv och gjorde allt för att skydda sina spelare.

***

Även om jag inte gillar se gamla storspelare falla så är jag nyfiken på att se Fredrik Ljungberg i England igen. Håller han? Jag är mycket tveksam, även om det hade varit häftigt att följa en comeback. Han sitter i ett bra läge och är helt fri att gå – kan bli New York Red Bulls som var intresserat i somras eller LA Galaxy om inte något engelskt lag nappar?

Publicerad 2010-11-17 kl 15:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons