Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vågat av HIF att dumpa Lantz

Marcus Lantz lämnar som väntat Helsingborgs IF. Beskedet kom under onsdagen efter att Conny Karlsson och Jesper Jansson haft ett möte med agenten Roger Ljung och sedan fick även mittfältaren träffa HIF:s ledarduo. Självklart handlar det om stålar, och om längden på kontraktet.

Naturligtvis har inte Lantz missat att Erik Edman fick ett rätt svullet kontrakt när han vände hem efter ett batteri säsonger i Europa och när mittfältaren kollade in sitt lönebesked så insåg han att det borde klirra till ännu bättre, särskilt sett till vad han visat under 2010.

Om jag styrt HIF hade jag sett till att skramla fram pengarna för att behålla lagets ledare och lagkapten. Särskilt sett till att kraven på klubben blir helt andra under 2011 och att man dessutom har en fin chans att kliva vidare i Europa League i och med att man får komma in i tredje kvalomgången. Då hade man behövt en ärrad kille som Lantz.

Vågat att dumpa honom. Visst kan det säkert motiveras ekonomiskt med att man inte tar den risken och dessutom får May Mahlangu och Ardian Gashi garanterat speltid och just för norrmannen med rötter i Kosovo skull är det viktigt eftersom han har problem med att få hit sin familj.

För egen del tror jag att Karlsson/Jansson/Reine Almqvist kommer att ångra att man dumpade Lantz under vintern och inte gjorde allt för att behålla honom. Ja, ja, det är bara att gå vidare i livet. Den 35-årige Lantz vill spela två år till och jag tror fortfarande på Landskrona Bois.

Rykten placerar honom i Blåvitt, Malmö, Halmstad och Djurgården (tror jag inte alls på) men vi får väl se. Kanske kan bli Nordsjälland för att fylla på pensionskassan? Tror knappast att han flyttar för att få spela boll utan det handlar väl om att pendla, eller? Kan samåka med polaren Henrik Larsson

***

En senare lunch på Riche är alltid välinvesterad tid. Satt med Olsson i dag och gick igenom allt från allsvenska floppar (som HBK, HIF, MFF) och toppar via New York till en stingslig Hamrén och hur SvFF kan lägga landskampen mot MoldavienRåsunda.

***

Wayne Rooney startade för första gången efter turbulensen kring hans kontrakt och drog in en snygg straff till 1-0 mot Rangers, men United-anfallaren är en rätt kraftull bit från formen. Även om det inte var lätt att spela mot ett skotskt lag som kopierat Erik Hamréns taktik från mötet med Tyskland.

Det kallades “the battle of Britain” men var en grymt tråkig match och sett till att jag även kollade in Rubin Kazan-FC Köpenhamn så kan man lugnt konstatera att jag valde fel matcher, och allt i Champions League inte är guld även om det glimrar kring turneringen.

***

Ibland blir man bara förbannad:

***

Vad gjorde Jesper Grönkjaer? Hjärnsläpp. Men det ordnar FC Köpenhamn hemma mot Panathinaikos och det är bra för fotbollen i Norden. Rasslar det in stålar i den danska huvudstaden så spiller det över Sundet och i dagsläget behöver Sverige allt man kan få.

***

Simon Berglind har fått mycket kritik efter sitt bloggande efter Ajax-Real Madrid. Visst förstår jag att en hel del blir provocerade av det han skrev om Real men det är valfritt att läsa hans inlägg eller att avstå. Vi har rätt i Sverige att tycka vad vi vill och det är värt mycket.

Även om jag inte håller med om allt han skriver så ogillar jag censur. Dessutom förstår jag inte att alla Real-fans bara kan ta avstamp i att det spanska storlaget fullkomligt körde över Ajax och nöja sig med det.

***

Harry Houdini!

***

Fick höra om dragkampen kring förbundskaptensposten i U21-landslaget där Håkan Ericson fick jobbet för han var kompromissen som man kunde enas om. Det var ju en process där Tommy Söderberg som är kvar i U21-landslaget och Erik Hamrén ihop med landslagschefen Lasse Richt skulle ta fram ett alternativ.

Kandidat 1, Tony Gustafsson var uppbackad av Erik Hamrén via Lasse Eriksson men det tände inte Tommy Söderberg på, enligt vad jag fick förklarat för mig. Tommy Söderbergs val var lika travfascinerade Stefan Rehn och tillika kandidat 2 men det funkade inte för Hamrén.

Kandidat 3, Kjell Jonevret hade backning av Hamrén men den förra Dif– och Molde-tränaren och Söderberg är inte bästa polare efter en tid  BP.  Även Göran Göransson, som haft U21 en gång i tiden, fanns med i tankarna som kandidat 4, men han föll bort efter den tragiska hjärnblödningen.

Därmed hamnade man på kandidat 5, Håkan “Lill-Åby” Ericsson som därmed får uppdraget att utveckla de största talangerna i svensk fotboll till A-landslagsmän. Om det känns rätt? Tiden får utvisa naturligtvis men jag hade inte satt några stora stålar på succé.

Kanske om han stämmer upp i farsans gamla slagdänga?

[youtubeplay id=”21bevvVJEuk” size=”large”]

Publicerad 2010-11-24 kl 23:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons