Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Naken humor är rakt upp min gränd

Lundhs blogg

Engelsmännen rasar efter att VM 2018 gått till Ryssland. Den engelska kampanjen kan inte tro att det är sant att de som lovat rösta på England inte gjorde det. Oh, vad jag känner igen det från när Lennart Johansson skulle bli president för Fifa 1998 och mötte Sepp Blatter.

Även då sa Lennart o Co att när de räknat alla som lovat att rösta på Lennart så var det klart. Verkligheten var en annan. Det bästa är väl att de som röstar samlar in tjänster från alla och sedan röstar de bara på en. Snacka om bra bizniz.

Klart är att om vi ska få någon slags ordning på Fifa så måste det till öppenhet. Alla länder måste kunna se vem som röstar på vem och sedan borde Fifa även ta hjälp av Internationella Olympiska Kommittén för att städa upp kring mutköret. För det har blivit bättre i IOK.

För egen del hade jag hellre sett Spanien-Portugal än Ryssland men det är som det är. Oljepengarna räcker långt och det går bra nu för ryssarna med ett kommande OS och därefter ett fotbolls-VM. Bara hoppas det blir över till lite bröd att ha med på cirkusen…

Annons

Jag kan egentligen inte hetsa upp mig så mycket för Ryssland som för Qatar. För helvete, ett land som är som Skåne till yta och befolkning men med ett landslag som hade fått stryk mot en skånsk elva. Oljepengar var det gemensamma för Fifa-valet.

Bara det att Qatar köpt in Zinedine Zidane som nu får en miljon euro om året fram till VM 2022…ja, då undrar man ju vad de som röstade fick. Ja, det lär vi aldrig få reda på om inte Wikileaks kan göra en insats även mot Sepp Blatter och hans fögderi.

***

En höjdpunkt från veckans Europa League är från Lerkendal:

[youtubeplay id=”bfKEOflJVUo” size=”large”]

Kan inte låta bli att skratta åt det. Högt. Naken humor är rakt upp min gränd, som man säger i Amerika.

***

Laddade för Uppesittarkvällen (21:00-24:00 den 20 december i TV4 Sport) genom att åka skridskor i Kungsan med en livrädd Ekwall och prova lite nya och sköna kläder:

Annons

Kolla in skylten och vem den pekar på!

Publicerad 2010-12-03 16:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto