POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En startelva och en veteran som briljerar

Vi gjorde Fotbollskanalen Europa från ett läckert hus på en höjd över Kapstaden – och det ser du här. Späckat program, om jag får säga det själv, även om det är trist med Premier League-rättigheterna:

***

Ibland är världen bra lustig. I förra veckan efterlyste jag information om förre Malmö-talangen Goran Slavkovski via twitter. Visade sig att den nu 21-årige spelaren, som är yngste debutant i Inters historia, tränade med division 5-laget Makedonska i Malmö i höstas (i Inter-träninsgställ) efter att hans tid i Bochums andralag inte blivit någon succé.

I dag framkom att han tränar med AIK. Spännande även om man sett en och annan “supertalang” som aldrig blivit något. Det blev bara en match i Inter, ingen i Sheffield United under en låneperiod där och sedan blev det inget med en transfer till Hajduk Split.

Träning med Malmö FF följde 2008 men det gav inget. Det blev alltså Bochums andralag för ett år sedan och där gick det inte heller så starkt. Nu startar han om med att träna med AIK.

***

Håller helt med Henrik Rydström. Var är världen på väg? Spöstraff? Stegling? Kölhalning? Eller en trippelkombo? Ja, något straff borde det vara på sådant beteende.

***

MFF:s Daniel Larsson hade precis som resten av landslaget sett Zlatans senaste konstnummer – och insåg att han nog behövde göra några sådana för att nå de riktiga landslaget.

Bara att kolla – och sedan börja träna:

***

Fotbollskanalen On Tour med Guillermo Molins och Alexander Gerndt spelade vi in på landslagets läckra hotell och det var kul att snacka med två som kan vara med redan i EM-kvalet:

***

Erik Hamrén var tydlig när vi snackade med honom om eventuell extraträning inför en januariturné. Om förbundskaptenen skulle varit uttagen så hade han kört hårt och extra.

***

Gillar när Philippe Huber och Lars-Åke Lagrell gafflar, fast i det här fallet verkar Lagrell inte ha järnkoll på avtalet. Fast det är väl som en anonym förbundstjänsteman säger till mig, att det ska inte Lagrell ha koll på heller, men att han kanske inte ska uttala sig då heller.

***

Marcus Allbäck är i oförskämt bra slag på landslagets träningar i Sydafrika. Fortfarande vass framför mål och i fysiskt trim så att en del spelare kanske borde tänka efter.

Alexander Gerndt var tydligen lite skakad efter en övning där den forne landslagsanfallaren var ensam om att göra mål. Gerndt undrade om det stämde att Allbäck skulle fylla 38 – och förstod inte att han slutat spela.

***

Rasmus Jönsson har verkligen glänst, bara hoppas att knäproblemen inte är någon fara. Vill se honom från start mot Botswana. Här är min startelva till på onsdag:

Pär Hansson

Adam Johansson, Michael Almebäck, Marcus Nilsson, Emil Johansson

Sebastian Eriksson, Anders Svensson

Guillermo Molins, Rasmus Jönsson, Tobias Hysén

Alexander Gerndt

Enda osäkerheten är Svensson som har problem med en höft och det kan öppna för Nordin Gerzic. Kanske väljer Hamrén att köra Backman istället?

***

I eftermiddag kör landslaget ett styrkepass. Allt för att trimma spelarna och hålla klubbarna på hemmaplan nöjda. Därav det korta passet tidigare på måndagen.

Publicerad 2011-01-17 kl 14:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå