Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klassiskt genombrott av Gerndt

10å

Alexander Gerndts utvecklingskurva håller i sig. Det har varit tydligt på träningarna i Sydafrika att han är i slag och i första landskampen från start nätade han iskallt på en snygg djupledsboll av Sebastian Eriksson. Väl i läget fanns ingen tvekan utan han visade att han kan avsluta. Se och njut igen:

ANNONS

Den typen av avslutare är guld värd för alla lag, så även ett svenskt landslag. Okej, man kan racka ner på motståndet men efter att ha sett ett antal lovande spelare göra svagare insatser mot mediokert motstånd på januariturnéer så är det bara att konstatera: det gäller att ta chansen när den kommer.

Humor att Gerndt var oerhört kritisk mot sig själv. Att han tappade bollar, bjöd på en del omställningar och inte spelade som han hade velat. Kanske är det just den inställningen som gjort att han på ett år tagit sig från Gefle IF och Strömvallen till landslagshjälte i Kapstaden? Och att fler klubbar ute i Europa noterar honom i sina listor över anfallare.

Givetvis blir Gerndt intressant för Erik Hamrén att testa på Cypern i februari. För så många anfallare i form har han inte att disponera, och det gäller att stimulera de som kliver fram. Inte nog med att han är en vass avslutare, han är stark, bra på att ta emot bollen och hålla emot och löper och skapar ytor till sig och sina medspelare.

ANNONS

Det vi sett i Kapstaden är ett genombrott i klass med Rasmus Elm i USA för ett par år sedan.Tänk på att Ola Toivonen är avstängd mot Moldavien och att det inte vore ett dumt alternativ att dra ner Zlatan Ibrahimovic ett snäpp i planen och där låta Gerndt slåss om en plats med de andra anfallarna.

Ett plus att Sverige vann årets landskampspremiär mot Botswana med 2-1. Även om landslaget kroknade efter paus var första halvlek stark och det fanns många positiva saker för Hamrén att räkna hem förutom segern, som ju alltid är viktig:

*Mittbacken Michael Almebäck har mycket av det Hamrén efterlyser: attityd, vilja och mod. Dessutom låg han oftast rätt.

* Sebastian Eriksson var stark på mitten, stod för en assist och har vuxit som spelare. Han är mer en som bara kämpar och sliter.

* Ytterbackarna Pierre Bengtsson och Adam Johansson visade att det finns alternativ att testa vidare med. Just Bengtsson var en kul nyhet.

ANNONS

* Anders Svensson är oerhört skicklig. Inte bara segermålet med vänstern, utan hela hans spel som ger resten av laget ett lugn. Utan hans rutin blir det inget bra test.

* Jiloan Hamads inhopp lovade mycket, precis som att Rasmus Jönsson glimtade till och visade sin talang.

Publicerad 2011-01-19 kl 17:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto