Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vinner inte Haglund SM-guld nu…

10å

Stefan Andreasson sa någon gång när jag ringde att han emellanåt längtade efter ett gammalt jobb han haft på något sjukhem. Där arbetsdagen var slut när han stämplade ut. Så är inte livet om man leder en allsvensk klubb, utan då är man jour 24/7 och särskilt en vinter som denna för Elfsborg.

ANNONS

Efter fjolårets fiaskosäsong (en beskrivning nog alla utom de mest gulsvarta anställda köper) har klubben skyfflat ut en hel del av de gamla och trötta och de som inte platsade (förutom Denni Avdic) och spetsat genom att ta in tre utlandsproffs och flytta upp en del ungt och hungrigt från juniorsidan.

Totalt sett har det verkligen varit action och Teddy Lucic, Marcus Falk-Olander, Marcus Översjö, Mathias Florén, Denni Avdic, Joakim Wulff, Jesper Florén, Fredrik Berglund, Abbas Hassan har försvunnit av olika anledningar och Andreas Augustsson, David Elm och nu Lasse Nilsson förstärker.

[youtubeplay id=”duRzh-2qdyY” size=”large”]

Sista delen i det nya guldbygget (?) var just Vitesses anfallare Lasse Nilsson som återvänder till Borås-klubben där han slog igenom 2002-04 och sedan var tillbaka för ett gästspel 2008. Tror att han ihop med David Elm ger Elfsborg ett anfall som få andra klubbar i allsvenskan kan mäta sig med.

ANNONS

Lägg till närmast ett landslagsmässigt mittfält och ett försvar som förvisso hänger på om Andreas Augustosson håller guldklass igen men där Jon Jönsson varit vass sedan återkomsten och där Jesper Christiansen ska ha kvalitet för att höja målvaktsstandarden.

Lägg till att fyra spelare från Elfsborg i U21-landslagets nya trupp är en klar signal om att man har kvalitet på ingång också och att det finns mycket mer bakom de talangerna.

Tränaren Magnus Haglund kan inte längre gömma sig bakom floskler om att Elfsborg ska vara ett lag i topp fyra och blablabla, utan nu har klubbledningen gett honom ett guldlag och det är bara för tränaren att leda joggandet fram till guldfesten nästa höst.

För i dagsläget finns inget lag i allsvenskan som är i klass med Elfsborg och i dagens ekonomiska klimat är det inte troligt att någon får in pengar nog att tjacka tillräckligt bra spelare så man kan nå upp till de gulsvarta. Allt annat än ett SM-guld vore en sensation.

ANNONS

***

Arsène Wenger är klarsynt som vanligt när han ifrågasätter hur Chelsea kan backa Uefa:s nya regler för finansiellt fair-play och sedan redovisa en förlust på 770 miljoner på morgonen 31 januari och på kvällen tjacka spelare för drygt 800 miljoner kronor exklusive löner och bonusar. Fransmannen såg inte logiken i det hela och det är han knappast ensam om.

Måste svida extra att Arsenal håller igen och inte fick in en enda spelare och samtidigt är Nasri borta i minst tre veckor. Tveksamt om London-klubben kan ens rubba Barcelona. Samtidigt talar tiden för Arsenal, klubben är en av få som har en ekonomi som går åt rätt håll.

***

Onekligen häftigt att Tibor Cica, 18, går från LB07 till Cesena. Till viss del för att han vann tävlingen “I Zlatans fotspår” och att han faktiskt tar ett kliv i den riktningen.

ANNONS

***

Minns ni denna man?

Turerna går vidare i Rydströms blogg men konstigt nog är inte Adam Alsing med.

***

Vaknar Wayne Rooney nu? Mot Aston Villa började han likna sig själv igen och tryckte dit två mål och stod för passningen till det tredje målet. Om han kommer i gång måste det vara omöjligt för de andra lagen att hinna i kapp United.

Fast man får inte glömma att United har ett derby kvar med City och man ska även möta Arsenal och Liverpool borta samt möta Chelsea både hemma och borta.

***

Ingen kan anklaga IFK Norrköping för att ha legat lågt under silly season. Bobbie Friberg da Cruz ansluter nu till Astrit Ajdarevic, Marcus Falk-Olander, Joonas Tamm, Martin Smedberg-Dalence, Mathias Florén, Abbas Hassan. Ändå saknar jag en riktig ledare i laget och undrar om inte Johan Arneng hade varit perfekt, men att man snålade där.

ANNONS

***

I nästa vecka bär det av till Cypern för två landskamper. Vi jagar hotell för fullt och Lasse Richt var långt i från Sydafrika-vänlig när vi ville bo på landslagets lyxhotell som är det enda som är okej och som är öppet och där det även finns uppkoppling.

Aiya Napa i februari verkar inte vara “top-of-the-line”. De flesta hotell är stängda eftersom det är off-off-season och de som är öppna har fullt av en publik som består av en mix av pensionärer från Skandinavien och Storbritannien och fotbollsspelare från olika delar av Östeuropa och Blekinge (Mjällby AIF).

Låter lite som La Manga där jag tillbringade en vecka i början av 2000-talet och följde landslaget. Vi i presskåren fick inte bo på den enda lyxanläggningen utan fick hålla till i staden, som mest gav känslan av en kuliss. De enda människorna på plats på hotellet där vi bodde var pensionärer från England som uppskattade att det i helpensionen ingick billigt vin i alla kulörer och billig sprit.

ANNONS

Det ska erkännas att även en del medlemmar i den svenska presskåren gillade de detaljerna och det gick ut order om att inte skriva om den förstärkta helpensionen, för här kunde man dra in fullt traktamente och sedan ändå leva gott på risig buffémat och få en kröning i form av blaskigt vin och No Brand-sprit (säkert hemkört).

När det sedan var uppträde och dans på kvällarna för pensionärna så var det en syn för gudarna (och oss andra) att se en del tunga profiler i den svenska presskåren stötdansa med höftopererade och kärlekskranka engelskor som uppträdde som Andy Carroll i straffområdet.

Vilka det var? Det tar jag med mig i graven. Eller åtminstone sparar jag det till memoarerna.

***

Djurgårdens eventuella flört med John Guidetti känns mer som en signal till fansen om att vi gör något än som en trolig lösning. Särskilt sett till att anfallaren var långt i från nöjd med Stefan Alvéns agerande förra våren, då han var på väg till klubben.

ANNONS

***

Celtic gjorde ett gäng byten i segermatchen mot Aberdeen men Fredrik Ljungberg satt kvar på bänken. Apropå landslaget då.

***

Tänk så snabbt livet kan vända. För 18 månader sedan var Charlie Davies glödhet efter att ha gjort succé i för-VM och nu måste han provträna för att få bli utlånad till MLS och DC United.

***

Det var bara en sådan kväll för Zlatan Ibrahimovic och Milan. Och om Lazio varit svenska landslaget hade man fått spö, men nu hyllar serie A-kännarna Rom-laget.

Publicerad 2011-02-02 kl 10:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto