Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Var det en Lagerbäck-attack av Zlatan eller ej?

10å

Hoppade Zlatan Ibrahimovic på förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck i går eller ej? Klart är att Milan-stjärnan sa så här i en diskussion om dagens landslag:

ANNONS

Det är kul att se hur svensk fotboll utvecklas. Enligt mig så har svensk fotboll inte utvecklas på tio år. Att man vågar, det är det Erik har gjort nu. Han vågar ta in okända namn, ge dem chansen. De får komma in och visa vad de går för. En sådan som (Jimmy) Durmaz, vem hade trott att han skulle bli uttagen? Men han är här i dag. Tar han chansen så är han med oss, och det är det som är kul.

Inte på tio år? Ja, visst är det en rätt hård passning. Särskilt underlig är den sett till att Ibrahimovic så sent som i oktober 2009 drog en rejäl lans och red till strid för Lars Lagerbäck. Då hyllade han den avgående förbundskaptenen och var rätt hård mot alla som var kritiska.

Plötsligt har Ibrahimovic svängt, eller? Ja, inte blir jag klok på det. Okej för att Lagerbäck och Ibrahimovic inte alltid drog jämnt men på slutet så fick Sveriges största stjärna all frihet och det är konstigt om han inte vågade vara kritisk förr, men nu kliver in med en såg.

ANNONS

Inte helt övertygad om att Ibrahimovic ville sänka Lagerbäck. Kan lika gärna handla om svensk fotboll i stort och att man inte släppt fram talanger på det sätt man borde. Sedan kan man undra vilken koll Zlatan har på vad som hänt i svensk fotboll? Och på utvecklingen.

För i verkligheten har det hänt rätt mycket i svensk fotboll de senaste åren. Den har utvecklats åt rätt håll, även om det naturligtvis finns mer att jobba med. Först släppte IFK Göteborg fram ett gäng talanger, sedan har Malmö FF visat att det också går att vinna med talanger och en annan fotboll. Lägg till U21-landslagets framgångar 2009.

För tio år sedan debuterade Zlatan Ibrahimovic i landslaget och snacket om att den inte utvecklats sedan dess är svår att ta på allvar. Särskilt sett till att Zlatan då drog till Ajax och därefter följt svensk fotbolls utveckling från kontinenten. Jag köper inte att han vet så mycket om utvecklingen.

ANNONS

Samtidigt är det coolt att han ser båda Sveriges landskamper från Sydafrika och ger ett genuint och äkta intryck när det gäller engagemang för landslaget. Som att han är beredd att ta skiten om det inte går bra, och låta de andra utvecklas.

Om han bara fortsätter så på planen så kan det bli EM-spel sommaren 2012. Inget snack om att landslaget behöver Zlatan mer än vad han behöver landslaget, och att det bara är att tacka och ta emot så länge han ställer upp och spelar.

Att han då får åka gräddfil med privatplan, specialrekryterad sjukgymnast, egna presskonferenser och direktkontakt med Erik Hamrén är bara naturligt. Lagkaptenen är viktig och om han brinner för blågult är det nästan ovärderligt för svensk fotboll.

***

Skönt med en seger, och rätt snygga mål. Eller hur?

***

Leeds TV4Sport på lördag. Yes!

ANNONS

***

Sport i medier engagerar. Här kan DU rösta fram ditt favoritprogram (Ekwall vs Lundh, kanske?) och allt från kommentator, expert till bloggare och krönikör.

***

I princip samma Cypern kryssade mot Portugal.

***

Givetvis bra att förbundet sänker priset till 60 spänn för biljetterna till EM-kvalet mot Moldavien, men det är en miss att spela en sådan match på Råsunda. Och det är väl en signal om hur hett landslaget är. Tänk om inte Zlatan gjort comeback.

***

Tänk att Samuel Holmén fick vara högerback på första träningen med Hamrén. Då vet man sin plats. Samtidigt kan jag inte se vem han ska peta.

***

Alexander Gerndt på en kant. Hm.

***

Hade gillat att se Henrik Larsson på planen igen. Dementierna då? Ja, det är inte svårare än att läsa vad alla sade om Marcus Lantz och se var han är i dag.

Publicerad 2011-02-09 kl 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto