Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klasskillnad på Parken, tyvärr

10å

Ståle Solbakken var rak och redig efter 0-2 mot Chelsea hemma på Parken. FC Köpenhamn fick stryk av ett bättre lag och norrmannens gäng hade svårt med fysiken, tempot och även spelet. Sett i backspegeln av att den danska storklubben inte spelat tävlingsmatcher sedan mötet med Panathinaikos i december var det kanske inte underligt.

ANNONS

Visst är det avgjort nu? Kan inte se att FC Köpenhamn ska få upp tempot och spelet i tid till returen, och det är bara att inse att det är stort nog av ett danskt storlag att nå så långt. Man räckte inte till mot ett av Englands krislag, utan det var klasskillnad på Parken som aldrig riktigt lyfte.

Samtidigt såg London-laget vassare ut än på sistone. Tänk, Carlo Ancelotti o Co kom in i matchen efter respass i FA-cupen i helgen, svag form i Premier League och totalt sett hade man bara vunnit sex av de senaste 19 matcherna inför resan till Köpenham och då har man slagit lag som Ipswich, Bolton gånger två, slovakiska Zlinia, Blackburn och Sunderland.

Om det var Chelsea som var bra eller FCK som var dåligt går ju att diskutera men Torres och Anelka gick rakare på mål och uppbackade av Lampard, Essien, Malouda så tog man sig med lätthet fram till det danska straffområdet och väl där skapade man chans på chans på chans.

ANNONS

Johan Wiland gjorde en fin insats och stängde Torres några gånger, men efter Jesper Grönkjaers felpass så högg Anelka och fixade 1-0 efter en svensk dubbeltunnel på Antonsson och Wiland. Möjligheter att utöka ledningen var det gott om, men det dröjde till i andra innan det blev 2-0 efter att Lampard snyggt hittade fram till Anelka som var kall.

Viktig seger för Chelsea som har Champions League som räddningsplanka säsongen 2010-11 och fansen sjöng i går om att de är på väg till Wembley där finalen går i maj. Och sa Ancelotti ha kvar jobbet så bör han inte bara ta laget dit utan också vinna pokalen med de stora öronen. Om inte så ser sig nog Roman Abramovitj om efter en ny tränare.

Dessvärre är det inte många lag som FC Köpenhamn kvar på vägen dit, så även om man hanterade ett lag som inte spelat tävlingsmatch på över två månader så är det långt i från säkert att man tar sig längre än förbi det danska gänget.

ANNONS

***

Wow, är Blackpool så mycket bättre än Milan? Efter 3-0 på Tottenham så är det väl inget snack.

***

SUPER-LIVE med Europa League på torsdag på fotbollskanalen.se med start 18:00. Där får ni ALLA mål i 16-delsfinalerna. TV4Sport visar Liverpool-Sparta Prag och Manchester City-Aris.

***

Cesar Santin hade onekligen problem att skapa något. Varken Mikael Antonsson eller Oscar Wendt gjorde heller någon stormatch men backlinjen lämnades oskyddad gång på gång. Däremot visade Wiland klass och utan honom hade det kunnat bli betydligt fler baklängesmål för FCK.

***

Hoppade Lyon-Real Madrid men jag är glad för Kim Källström att han verkligen spelat sig in i det franska storlagets startelva.Tyvärr fick han kliva av i underläge och ersättaren Pjanic slog frisparken till kvitteringen.

Häftigt med Karim Benzema som petades när han var tillbaka i sin gamla hemstad och klubben som fostrade honom. Han blev hyllad som inhoppare, men efter mindre än minut på planen så tryckte han in ett viktigt mål för det spanska storlaget. Kanske kan han rappa om det framöver?

ANNONS

[youtubeplay id=”z6lh8v28oXI” size=”large”]

***

Namnet är inte långt i från Champions League, men Championship är lite annat. Sven-Göran Erikssons triumftåg spårade ur mot Cardiff. Fast det handlar om att fixa en playoff-plats för Leicester och det är 13 omgångar kvar. Swansea och QPR vann och ryckte när Leeds, Norwich och Nottingham tappade pinnar.

För egen del är jag skakad av att Leeds nu släppt in å-t-t-a mål mot Barnsley. Skandal.

***

José Mourinho är för skön, så här säger han inför Bayerns möte med hans gamla klubb Inter: “I’ll be wearing my Inter shirt tomorrow night and cheering them on! Those are my friends! Always Interista!”

***

Idémöte med Ekwall inför omstarten av Ekwall vs Lundh och jag får ge oss fyra plus. En nyförändring som kommer att ge eko är på väg in. Dessutom skarpa gäster.

ANNONS
Publicerad 2011-02-22 kl 23:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto