Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Om ni missat - här är ny trupp, ny tröja och ny elva

Om några timmar tar Erik Hamrén till orda i en nybyggd sportaffär i centrala Stockholm för att presentera truppen till EM-kvalet mot Moldavien 29 mars (ni ser matchen i TV4). Kravet på spelarna är enkelt: fixa tre poäng, och det ska de väl fixa.

Hamrén lär fortsätta på spåret att ta in 20 spelare och vi vet redan att Olof Mellberg och Ola Toivonen är avstängda och att Daniel MajstorovicAnders Svensson och Behrang Safari är skadade.

Jag tror att det kommer att se ut ungefär så här med två målvakter, sex-sju backar, sju mittfältare och fem-sex anfallare:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Backar: Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Oscar Wendt, Pierre Bengtsson och en mittback till. Antingen Mikael Antonsson eller Michael AlmebäckAdam Johansson? Nja, han har skadeproblem. Fredrik Stenman? Tveksamt.

Mittfältare: Kim Källström, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Pontus Wernbloom, Martin Olsson. Finns nog utrymme för minst en mittfältare till. Vem är svårt att veta? Rasmus Elm var svag på CypernAlbin Ekdal har varit skadad. Kanske Sebastian Eriksson? Gustav Svensson då? Nja, de har inte kollat in honom och jag tror det blir spelare som varit med.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Marcus Berg, Alexander Gerndt, Markus Rosenberg. Möjligen att någon inte får haka på och i så fall står det mellan Berg, Gerndt och Rosenberg.

***

Vi rapporterar givetvis direkt från presskonferensen. Följ fotbollskanalen.se för det senaste.

***

Landslaget passar på att släppa en ny bortatröja från Umbro (det är därför man är i en sportaffär) och jag gillar vad jag ser av den. Damerna är först ut med den i VM i Tyskland i sommar, mot Colombia. Herrarna får vänta på debut till Ukraina i augusti och inte mot Moldavien i juni, vilket jag inte riktigt fattar.

Bäst är ändå Hamréns citat om tröjan (som Ekwall redan uppmärksammat) och ni får det här igen:

Den nya landslagströjan har en snygg och spännande design. Med Umbros fokus på funktion och passform känner jag också att spelarna, materialmässigt, ges bästa möjliga förutsättningar att prestera på planen.”

Så om Sverige inte lyckas med den tröjan på sig så…

Landslagets nya tröja påminner om argentinska Boca Juniors:

Lite humor att allt går runt, för Boca Juniors startades tidigt 1900-tal av italienska invandrare som efter några års experimenterande bestämde sig för att ta de nya klubbfärgerna från den flagga som satt på det fartyg som seglade in först i Buenos Aires hamn.

Det blev ett svenskt fartyg som kom först, därav färgerna, även om de också kan ha kommit från Johnson-linjens färger. I efterhand har det debatteras om det var Drottning Sophia” som gav upphov till färgerna, den officiella historieskrivningen gör i varje fall det gällande eller om det var “Oskar II” som lade till vid lunch den 5 februari 1907.

Ni kan läsa mer om den argentinska storklubben, där bland annat Diego Maradona spelat, och dess svenska rötter HÄR.

Några som hört av sig till mig hade gärna sett ett kors på den svenska tröjan istället, och faktum är att Boca Juniors häromåret gjorde en sådan tröja som en hyllning till den svenska flaggan.

Trots att jag inte är det minsta religiös så gillar jag tanken på ett kors, fast jag hade hellre sett lösningen som Inter körde med för några år sedan:

***

Innan Sverige möter Moldavien så spelas en viktig match i EM-kvalet och det är Ungern-Holland. Den ser du på TV4 Sport 25 mars och för egen del vill jag se holländsk seger. Tror att blågult får sikta på en andraplats i gruppen och då handlar det om att den givna ettan ska spela bort rivalerna.

***

Startelvan mot Moldavien? Ja, sett till läget som det är nu vill jag ha följande elva:

Isaksson – Larsson, Granqvist, Olsson, Wendt – Källström, Wernbloom – Elmander, Ibrahimovic, Bajrami – Gerndt

Tror att Hamrén kör:

Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt – Källström, Wernbloom – Larsson, Elmander, Bajrami – Ibrahimovic

Publicerad 2011-03-15 kl 11:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons