Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Real Mourinho vs Barcelona är drömmen

SUPER-LIVE startar 18:00 på fotbollskanalen.se. Då får du ALLT från Europa Leagues avgörande åttondelar och ser Manchester City-Dynamo Kiev och Liverpool-Braga i TV4 Sport och Glasgow Rangers-PSV Eindhoven samt Paris SG-Benfica i Canal Plus Fotboll.

***

Lottningen i Champions League väntar fredag 12:00 och visst kan jag drömma om Real Mourinho mot både Inter, Chelsea och Sir Alex Manchester United, men på något sätt hade det varit häftigt med en spansk drabbning mot Barcelona. I så fall blir det fyra möten inom några veckor med ligans el clasico och sedan Copa del Rey-finalen.

Tänk den laddningen? Ja, det blir till att jobba för de spanska reportrarna i så fall. José Mourinho kommer nog inte att hålla igen. Suget efter revansch i Real Madrid är rätt givet efter höstens avklädning i 0-5 matchen. Att då få möjligheten att skicka ut Pep Guardiola o Co…Mmm…och lägg till den senaste tidens tugg om dopning, spelschema, domare…ja, det blir explosivt värre.

Hoppas även på Inter-Tottenham som låter svängigt, öppet och underhållande.Det var ju då Gareth Bale etablerade sig hos de flesta fotbollsintresserade, och det såg ut på följande vis:

[youtubeplay id=”cRZMjHzWXQc” size=”large”]

Vill gärna se Chelsea-Manchester United. En laddad batalj mellan storlag i England. Vore häftigt och det finns även mellan de klubbarna en speciell krydda och efter senaste Chelsea-segern och Fergusons domarattack och avstängning, ja, det är mycket att gotta sig i.

Vill även ha två engelska lag emot varandra för att jag vill ha så många olika länders lag kvar i semifinal. Det är inte roligt om det är tre Premier League-klubbar av fyra i semfinal. Gammaldags? Ja, kanske, men jag kan fortfarande sakna tiden när Arsenal hade åtminstone ett halvt lag av britter. Ja, jag vet, jag är gammal och konservativ när jag tycker så, men jag gillar det.

Kvar efter mina tre drömkvartar blir då Sjaktar-Schalke 04, och det är det jag går i gång minst på. Ledsen, men jag måste vara ärlig. Visst kan man längta efter Raùl tillbaka på Santiago Bernabeu, men det ersätter inte sprakandet av Real Mourinho-Barcelona för min del. Men det ska ju lottas om det.

***

Genom att inte svara på frågor blåser Roland Nilsson Malmö FF:s fans. Varför kan han inte vara ärlig och berätta om FC Köpenhamn och varför han vill flytta? Okej för att han tagit ett kliv fram genom att inte ljuga, som när han satt i ett liknande läge i Gais, men han kanske hade vunnit en del på att säga hur det ligger till.

Självklart förstår jag att Daniel Andersson och de andra i MFF säger att det är inte påverkar, att så är fotbollen och så vidare. Men det är aldrig bra med den här typen av spekulationer kring en arbetsplats och chefens framtid på den. Kanske en del MFF-spelare tvekar att förlänga om han inte stannar, exempelvis.

***

Razak Omotoyossi och Peter Ijeh. Låter bra som anfallspar, återstår att se hur det blir.

***

Skrattade när jag såg SVT-sportens inslag från landslagsuttagningen. Reportern intervjuade mig och två andra journalister om backkrisen. Jag var dock inte med…det är fri TV det.

***

Febern som jagade mig förra veckan var tillbaka i går igen och det gjorde att jag följde Champions Leagues två sista åttondelar via twitter och en del andra mobilsajter. Iphone var redskapet och det var en minst sagt bristfällig bild jag fick av Real-Lyon och Chelsea-Köpenhamn. Bäst rapportering hade Guardian.

Saknade att Radiosporten skulle köra en extra sändning via sin app men där var det bara käppakrig för hela pengen. Faktiskt lite fascinerad över att jag inte alls kan dras med i slutspelet. När jag var yngre följde jag allt på det sätt som fanns, nu drar det inte.

När jag kollar tillbaka på mitt CL-tips så är jag rätt nöjd, fyra av fyra i förra veckan och nu har jag ett fel, Inter:

FC Köpenhamn—Chelsea – Klarar FCK det ryskägda London-laget så har man onekligen överträffat sig självt gånger tio. Humor att Abramovitj son nyligen ville köpa det danska laget. Tror rutinen i kombination med ett vassare lag blir avgörande och då blir det Chelsea som går vidare, men givetvis vore det häftigt om FCK kan skaka Drogba o Co.

Lyon—Real MadridReal Madrid med José Mourinho är något helt annat än det lag som franska Lyon slog ut i våras. Tror att det spanska storlaget glider vidare mot ett Lyon som ännu inte hittat toppslag och som fallit en del från sin tron i Frankrike.

Marseille—Manchester U – Blir en häftig drabbning när en av fransk fotbolls giganter sett till publik och passion tar sig an United. Vore en sensation om inte Sir Alex Ferguson kan planera för spel i kvartsfinalen även om det säkert blir tufft. Fast Uniteds kurva borde röra sig uppåt.

Inter—Bayern München – Reprisen av vårens final och det är långt i från lika muntert i lagen även om Bayern vaknat till liv och Inter vann klubblags-VM. Först återstår det att se om bägge tränarna är kvar när det är dags för match, och sedan handlar det om skador. I dagsläget tror jag mer på Bayern.

Publicerad 2011-03-17 kl 15:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons