Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En match som gav allsvenskt sug

Äntligen fick vi en värdig inramning till Supercupen. Hyfsat grönt gräs, fint drag på de två klackarna på Swedbank Stadion och både Helsingborg och Malmö FF bjöd till spelmässigt. Hade vi nöjt oss med att kolla första halvlek som slutade 1-1 så hade man kunnat använda den som en reklamfilm för allsvenskan.

De första 45 minuterna hade det mesta jag vill se i en match: hetta och intensitet, kombinationer och finter, skapade målchanser och skarpa avslut. Bara Marcus Nilssons 0-1 (tänk Marco van Basten 1988) var värt entrépengen, och även Wilton Figueiredos tryck i nättaket efter fint förspel av den briljante Jimmy Durmaz.

Originalet till Nilssons 1-0:

[youtubeplay id=”LlikO7VkHeQ” size=”large”]

Andra halvlek var klart sämre även om det inte saknades lägen och på ett sätt kan man säga att Jeffrey Aubynn kostade MFF en hel del genom sitt röda kort på en smäll på Gashi. Det utnyttjade HIF och skapade några skarpa chanser och Erik Sundin utnyttjade sin andra jättechans till att avgöra och fixa en titel till HIF.

För egen del längtar jag bara till allsvenskan efter den här starten på den svenska klubbsäsongen. Det var en häftig match att följa på plats och om jag blundar för en del av missarna i andra halvlek så var det en match som lovade mycket.

***

Roland Nilsson gled från “Inga kommentarer” till att “Alla parter är överens om att det är bra med snabbt beslut.” Klart att det blir FC Köpenhamn för MFF-tränaren. Och att Malmö får jaga ny tränare. Jimmy Durmaz lanserade Jonas Thern och det hade varit ett kanonnamn även jag inte tror att han tar det.

Malmö kommer säkert att kolla med Henrik Larsson, Patrik Andersson och Peter Swärdh för att få till en snabb ersättare. Lars Lagerbäck och Mikael Stahre då? Nja, skulle inte tro på de två sistnämnda.

***

Förvisso starkt av Arsenal att hämta in 0-2 till 2-2 i matchslutet borta mot West Bromwich, men känslan är väl att Arsène Wengers mannar har tappat det efter alla förluster på sistone. Inte blir det lättare av att Manchester United vann med 1-0 (Dimitar Berbatov) mot Bolton trots en man mindre.

***

Jeffrey Aubynns direkta röda kort kan kosta en plats i premiären. Avstängning är trolig och med Ivo Pekalski skadad så är blir det tomt på mittfältet i början av allsvenskan för MFF.

Publicerad 2011-03-19 kl 18:19

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons