Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fotbollens eget Kiviks marknad

Vill ni få ett smakprov på fotbollens Kiviks Marknad – kolla här:

***

Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström hanterade utfrågningen på ett bra sätt, bortsett från att Granqvist välkomnade Assyriska när det var Syrianska. Fast jag fattar inte att de inte är ännu tuffare frågor, det måste spraka lite, och hade egentligen velat ha Nöjesguidens upplägg med “god cop, bad cop”.

Sedan är det underligt att det ska skämtas när det är allvarliga frågor. Som när “Pep” skulle få frågan om Malmö eller när Roland Nilsson skulle få frågan om FC Köpenhamn. Skämtandet sänker det hela, och är en signal om att det här tycker vi inte är så viktigt.

Jag lovar att alla på upptakten och de flesta som följde den tycker att det var bland de viktigaste frågorna av alla, och då ska man inte skoja bort dem utan ställa dem rakt upp och ner.

***

Hockeyligan är långt före allsvenskan på många sätt, inte minst kommersiellt och där man skriver gemensamma avtal. Ovanpå det ska Hockeyligan göra som de amerikanska sporterna och samla alla klubbarnas hemsidor under just hockeyligan.

I dagarna släpper nu allsvenskan en egen sajt: allsvenskan.se möjligen allsvenskan.nu. Det är SEF som vill samla den högsta svenska serien på en plats, och det är naturligtvis rätt steg. Om än alldeles för sent.

***

Kampen om att ersätta Lars-Åke Lagrell pågår för fullt. I går drog SEF-basen Bosse Johansson plötsligt en lans för Lars-Christer Olsson och sa att SEF-styrelsen såg honom som en bra kandidat. Och på något sätt hade SvFF-styrelsens ledamot Jörgen Eriksson fått förtroendet att representera förbundet. Han är en doldis som också fått frågan om att ta över efter Lagrell.

Jag fattar inte denna rätt odemokratiska form av kampanj, varför inte gör det öppnare så att kandidaterna fick lägga fram sina planer och så de kunde bli ifrågasatta och granskade. Nu sker allt bakom stängda dörrar och sedan med konstiga gästspel, där det oklart vem som ligger bakom att vissa lyfts fram.

Jag tror exempelvis inte alla SEF-klubbar står bakom Bosse Johanssons utspel om att stötta Lars-Christer Olsson.

***

Under upptaktens middag i Rådhuset klev en av de anonymare medlemmarna i förbundets styrelse upp och tackade för maten. Lars-Åke Lagrell är på Uefa-kongress i Paris….och det har inget med mutaffären som skakar nya Nationalarenan.

Gillis Persson hade mycket humor och drog på allt från paralleller till historien (förr invaderade danskarna Skåne, nu tar de våra tränare), till att han och Lennart Johansson var nöjda med det österrikiska ordspråket: “En man utan mage är som en himmel utan stjärnor” och sedan gav han SEF-ledaren Tommy Theorin en liten känga när han satt att frågat åtta trovärdiga personer och Tommy Theorin om upptaktens kvalitet.

***

Efter middagen talades det om ett upprop: “Vi vill tillbaka till Finlands-färjorna”. Återstår att se om det sker 2012?

Publicerad 2011-03-22 kl 08:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons