Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fel val om inte Jonas Olsson får starta

Hela Zlatans PK ser du här:

Min krönika om Zlatans PK läser du HÄR.

***

Sett till söndagens träning på Råsunda så spelar Mikael Antonsson från start på tisdag kväll. FCK-backen körde hela passet med Andreas Granqvist och Mikael Lustig och Oscar Wendt på varsin kant, och “Anton” har tränat klart mest med Andreas Granqvist under de tre öppna passen. Är det bevis nog?

Ja, med tanke på att det blir en helt nykomponerad backlinje så är det väl logiskt att tänka sig att Erik Hamrén vill ge de två mittbackarna tid ihop. Även om Sverige ska föra spelet och knappast ska försvara sig så skulle ett misstag kunna stressa landslaget ge det en tung uppförsbacke i en match man måste vinna.

Jag tycker att det är fel att rata Jonas OlssonWBA-backen har spelat 16 av klubbens 30 matcher och i de matcherna har man tagit 23 av 33 poäng under säsongen. Med Olsson i laget tar man 1,44 poäng per match, utan honom blir det 0,71 poäng per match. Även målmässigt är det en viss skillnad: 1,5 insläppt per match med Olsson kontra 1,79 per match.

Dessutom spelar han i det som många rankar som världens bästa liga och stöter på tufft motstånd och har dessutom pressen på sig i den jojo-klubben. Han spelade när man slog Arsenal borta och kryssade hemma mot samma gäng och även när man kryssade borta mot Manchester United.

Möjligen är det ryktet om att han bara är en hårding som påverkar, men alla som sett honom i PL vet att Olsson är en mycket bättre passningsspelare än han får beröm för. Han kan även fylla en roll när man ska föra spelet när man möter sämre motstånd, WBA slog Birmingham både hemma och borta med 3-1.

I landslaget gjorde han det bra mot Vitryssland och var helt okej mot Cypern och framför allt så släppte inte landslaget in något mål i de matcherna. Utan det blev 1-0 i Minsk och 2-0 i Nicosia. Så för mig är han det bästa alternativet av de fyra mittbackar som finns med i EM-kvaltruppen.

Nu ska inte detta ses som kritik mot Mikael Antonsson som antagligen tar platsen. Han har imponerat i de matcher jag sett i FCK utom möjligen hemmamatchen mot Chelsea. Där var han inte hundra men då var han inte i matchform. Samtidigt har hans liga precis börjat och Michael Almebäck har inte ens spelat något.

Egentligen är jag mest förvånad över att förbundskapten Hamrén bestämt sig för att Andreas Granqvist är given. Han är naturligtvis ett vasst hot i anfallsspelet men det funkar bara i den holländska ligan, ingen annanstans. Mot Holland imponerade han inte och i Groningen har “Granen” varit på planen när man släppt in 43 mål på 27 matcher.

***

Fotbollskanalen Europa i TV4 i kväll – fokus på EM-kvalet. Går 23:45.

***

Varför är jag ensam om att tycka att 24 000 sålda till EM-kvalet är dåligt? Då ska man veta att SvFF i det närmaste gett bort biljetter via sponsorer och specialerbjudande till klubbar. Okej för att det är kallt, men det är en tävlingsmatch och det borde innebära ett en fet lapp på luckan.

***

Har hört mycket om att Josep “Pep” Clotet Ruiz är rätt galen från bänken. Visade sig att han fick tokspel i allsvenska genrepet mot Kalmar och blev utvisad från bänken. När HBK mötte Trelleborg bytte TFF sida för spanjorens hårtork var på max stora delar av matchen. Om det är bra eller dåligt? Ja, det lär vi se ganska snart.

Är skeptisk till att han plockat in fem spanjorer på en gång. Erfarenheten är att spanjorers engelska är bristfällig och då blir det en grupp i gruppen rent språkmässigt. Frågan är om det är rätt väg att gå för ett nystartande Halmstad? Nja, jag tror inte på det experimentet till fullo.

***

Besök hos Nationella Insatsstyrkan i fredags, hockeysemifinal mellan AIK och Färjestad söndag. Landslaget har verkligen valt våldsamma aktiviteter för att ladda inför EM-kvalet mot Moldavien.

***

Skrattade när jag fick se en snutt av Ekwalls exklusiva intervju med Zlatan. Milan-stjärnan öppnar på slutet för att han ska sitta i studion och köra Zlatan vs Ekwall och Lundh. När “kollegan” och “kamraten” Ekwall kvickt öppnar för att peta mig för att köra Zlatan vs Ekwall så han mothugg av Zlatan: “Nej, han sköter det bra”.

Publicerad 2011-03-27 kl 17:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons