POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Snacka om krigsförklaring från Rolle och FCK

Bara de mest enögda har missat att Roland Nilsson skulle ta över FC Köpenhamn i sommar. Bekräftelsen kom under fredagen via ett pressmeddelande från den börsnoterade danska klubben. MFF-tränaren börjar sitt nya jobb 1 juli, vilket går rakt emot det pressmeddelande som Malmö FF skickade i onsdags. Där det stod att Nilsson stannar säsongen 2011 ut.

Jo, tjenare. Det är den starke som dikterar villkoren och Roland Nilsson har valt sida. Han ska bara börja i Danmark i tid till att den danska ligasäsongen går i gång och att han ska få full koll på sitt nya lag. Dessutom kommer han naturligtvis redan nu börja med att inventera truppen och se över förstärkningar, det är ju ett par svenskar som försvinner i form av Wendt och Antonsson.

Ja, ja, det finns två vägar att läsa det här, i rätten eller med pengar. Min tro är att FCK och MFF löser det här innan det blir en rättslig process. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit att tränare är en helt annan sak än spelare och att alla jurister tror att det handlar om ett marginellt skadestånd på någon miljon. Säg två-tre millan från FCK för att slippa de turerna.

Ändå går det inte att ducka från krigsförklaringen från Roland Nilsson och FC Köpenham. En dag före den allsvenska premiären, två dagar före Malmös premiär mot Trelleborg. Givetvis vill Nilsson straffa ut sig från klubben, och han vill att fansen ska vända sig emot honom, Allt för att komma loss till FCK, med en helt annan lön och en helt annan klubb.

Onekligen en helt annan grej än vad man är van vid i Sverige. Dessutom rätt illa skött sett till att FCK och Roland Nilsson inte började denna kontakt för ett par veckor sedan. Det här borde man ha offentliggjort långt tidigare genom att bekräfta det och därmed inte störa den allsvenska starten.

Dessutom har MFF vetat om det längre än vad man vill ge sken av, Roland Nilssons kontrakt är något man diskuterat sedan slutet av förra säsongen och att Ståle Solbakken skulle sluta är inte heller någon hemlighet. Därför blir det fel när man vilseleder fansen som tror att detta slog ner som en bomb för ett par veckor sedan.

Något säger mig att Malmö FF inte hade hamnat i samma prekära läge om en cyniker som Hasse Borg varit kvar, och inte en ny och grön Per Ågren skulle in och sköta affärerna. MFF har inte trott på Roland Nilssons hot om att lämna och därmed inte ordnat en ersättare, utan satt allt på kortet att Nilsson skulle bli kvar.

Svårt läge för Malmö FF. Instinktivt vill man väl bara kasta ut tränaren, snacka om att sänka den allsvenska starten. Samtidigt gäller det att hålla sig kall tills man fått in en hyfsad ersättare, möjligen på kort sikt (Anders Linderoth?), och till att man förhandlat klart med FC Köpenhamn om ersättningen.

Vem som sedan ska ta över Malmö FF? Sixten Boström är ett vasst alternativ sett till att han kan spelidén och dessutom kan allsvenskan. Det arbete han gjort med Örebro SK är fenomenalt. Henrik Larsson är ett annat namn som jag gillar och honom hade jag gärna sett i MFF. Visst, jag förstår dragningen till Jonas Thern/Stefan Schwarz men jag är inte övertygad även om jag fattar om klubben går den vägen om man får två “Ja”.

Jag är inte heller övertygad om att Roland Nilsson blir en succé i FC Köpenhamn. Han var okej i starten i Gais men tappade. I Malmö var han direkt svag i ett par säsonger innan det lyfte. Där kan man verkligen fråga sig hur mycket som var hans verk? Förvånande att FCK bara går på Sveriges mästartränare, och inte gör en grundlig research.

***

Jimmy Durmaz i Ekwall vs LundhTV4 Sport, 20:00, lördag. Missa inte, han har mycket att säga om ny tränare i Malmö och om sina MFF-kollegor som borde dra ner kraven på “monsterlöner”.

***

Chattade inför allsvenska premiären – missade ni det kan ni läsa HÄR.

***

1:a april, eller?

***

En ödets ironi att jag ska på premiären för “De sista fotbollsproletärerna” samma kväll som Roland Nilsson förklarar krig mot sin egen arbetsgivare. “Rolle” Nilsson var ju med i IFK Göteborgs matcher mot Barcelona och brände en av straffarna på Camp Nou den där kvällen 1986. Känns som en helt annan tid, och rätt otroligt att “Edward” som han kallades då gått hela varvet.

Men det går inte att bli förvånad längre, ta bara att Hans Gren var “best man” till Roland Nilsson på hans bröllop, och bara tre dagar före säsongens start 2010 så kickade Nilsson sin polare Gren och de har inte haft någon kontakt därefter. När Hans Gren blev kallad till Roland Nilsson trodde Gren att de skulle planera försäsongen.

Publicerad 2011-04-01 kl 16:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå