POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vad ska United göra när Giggs slutar?

Manchester United stormar vidare mot en trippel efter att ha skickat ut ryske Romans Chelsea ur Champions League. Det var aldrig något snack i returen och även om Chelsea-fansen alltid kan gräma sig för en utebliven straff (Evra i första matchen) så kontrollerade United mötet på Old Trafford.

Carlo Ancelotti körde med Abramovitj uppställning (i England menar en del att det är den ryske ägaren som styr laget) och Didier Drogba fick sitta på bänken och halvmiljardsmannen Fernando Torres fick starta. Nej, spanjoren är sig inte lik men man kan knappast bara klandra honom.

Chelseas lag ger ett ålderstiget intryck (konstigt nog mot United vars snittålder på startelvan var den högsta i klubbens CL-historia) och spelare som Lampard, Essien, Anelka verkar ha svårt att nå de höjder man tidigare befunnit sig. Visst fick Anelka till ett par bra skott men sett till att det var sista chansen att ta en pokal för Chelsea så är jag förvånad över att frenesin, attackviljan och drivet inte var större.

Istället tog United ledningen när Javier ”Chicharito” Hernandez fick sitt andra mål för kvällen godkänt. Först blev ett underkänt för offside efter ett grymt inlägg av Rooney och möjligen kunde man även hissat flaggan på detta 1-0 mål men domaren godkände ledningsmålet. I och med 2-0 sammanlagt i kvartsfianlen infann sig ett lugn i United som spelade ut och kontrollerade matchen.

När sedan Ramires åkte ut efter sitt andra gula kort borde matchen ha varit helt körd men inbytte Drogba visade lite revanschlusta och fixade 1-1 och därmed var bara Chelsea ett mål från avancemang. Vad hjälpte det? Inget alls, för 50 sekunder senare satte Park det dödande 2-1 (sammanlagt 3-1) och frälste Old Trafford.

Imponerande av Manchester United och Sir Alex Ferguson att återigen trotsa de som dömt ut laget och managern. Sett till att man är i semifinal i Champions League. semifinal i FA-cupen och i hyfsad ligaledning så får man ge den gamle gubben att han kan det här med att styra lag.

Mest magnifikt i triumfen var Ryan Giggs insats. Den 37-årige evighetsmaskinen assisterade ju till Wayne Rooneys mål i första matchen, och i returen passade han fram till Chicaritos 1-0 efter briljant spel på kanten och Giggs var även den som hittade Park med en elegant lyftning.

I mars 1991 klev han ut i en United-tröja i A-laget för första gången. Tänk att Ryan Giggs gjorde ligadebut för United innan Champions League och Premier League ens existerade. Ja, ligan och Europacupen fanns givetvis men Premier League drog man i gång hösten 1992 och tätt därefter var det dags för Champions League.

Under sina drygt 20 år på planen har Giggs vunnit mer än de flesta engelska ligaklubbar dragit ihop under alla sina verksamhetsår: 11 Premier League, 4 FA-cuper, 4 Ligacuper och 2 Champions League.  I vår kan det bli ytterligare priser och medaljer för en av de största i brittisk fotboll som givetvis har alla möjliga och omöjliga individuella rekord.

Otroligt att en gammal ytter kan gå in och spela centralt så skickligt, eller som han klev ner på högerbacken för några veckor sedan när man jagade mål och behövde få in mer offensiva krafter. Även det löste Giggs på bästa sätt och i det pågående Champions League har han fyra raka assist. Det är inte utan att man undrar: vad ska United göra när han lägger av?

Ryan Giggs har förlängt till juni 2012 och Sir Alex Ferguson vill säkert se att han fortsätter även efter det. Svårt att inte förstå det.

Även om en värre fråga för United-bossen är vem som ersätter Edvin van der Sar när han slutar efter säsongen? Spansk press uppger nu att klubben betalar 180 miljoner kronor för Atletico Madrids David De Gea. En stor talang, men är en 21-åring redo för det ansvaret? Tveksamt.

***

Patrik “Bagarn” Rosengren tror att klubbvalen Mjällby och Kalmar kostade honom en landslagschans, och jag tror att han har helt rätt. Förbundskaptener är som de flesta andra och påverkas även av sådant, där mediahaussen är mindre och spelare inte blir lyfta på samma sätt. Jag tror exempelvis inte Lars Lagerbäck var på Fredriksskans särskilt ofta.

Fotbollskanalen.se har i år börjat med Klubb-TV och varje vecka har vi nya intervjuer med spelare och ledare i allsvenska klubbar och ni hittar mer HÄR.

***

Om Inter vänder mot Schalke 04 då tar jag på mig min gamla Inter-tröja från 1989 och har på mig den i studion på söndag när vi kör Fotbollskanalen Europa.

***

Zlatan anser att andra borde få livstid när han fick tre matchers avstängning. Jag säger inte emot honom, jag vill bara ha mer detaljer. Vilka? För vad?

***

Och om Tottenham vänder mot Real Madrid, ja, då går det att lova det mesta men det är bara fel eftersom det inte händer.

***

Om ni missade Fotbollsmåndag SUPER-LIVE och Daniel Kristianssons liverapporter från Guldfågeln Arena så kolla in det HÄR.

***

Pride Park är ett löjligt namn på en fotbollsarena. Precis som det är tramsigt att heta Clough.

***

Om nu Roman Abramovitj vill att Chelsea ska närma sig United så ska han inte sparka Carlo Ancelotti.

***

Tänk att Lionel Messi har passerat Ronaldos målrekord i Barcelona och säsongen är inte över än. Brassen gjorde 47 mål 1996-97 och jag trodde inte det var möjligt att ta sig förbi det, men Messi har gjort 48 mål efter ett mot Sjakhtar och har många matcher kvar att spela.

***

Blir Kevin Amuneke en succé i HIF så kommer en och annan i Landskrona muttra över hur man missade den kontraktslöse förre Bois-anfallaren som tränat med ett division 4-lag (Borstahusen) och nu får träna med Helsingborg.

***

Jag tror inte Roland Nilsson tar med sig Guillermo Molins till FC Köpenhamn. Och jag tror inte Molins är sugen på att följa med heller.

Publicerad 2011-04-12 kl 23:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå