Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kolla in Jonas Lanttos MTV-Crib

Lundhs blogg

Jonas Lantto må vara blyg i intervjuer men det är skön humor när Gefle-stjärnan kör en parodi på MTV Cribs.

[youtubeplay id=”RDrMap6UaqE” size=”large”]

Jag hoppas att Lantto bor bättre i dag, och inser att en del redan sett inslaget. Fast jag tycker att det är så bra att det håller även i dag.

Stort av både Lantto och Gefle och vinna mot Örebro SK och ta tre poäng mot ett av de tippade topplagen, och det i Örebro. Nej, det är inte så att Gefle spelar så underhållande, men det är ruggigt effektivt.

Tänk att den klubben alltid studsar tillbaka. Och det med spelare som knappast är högvilt på den allsvenska spelarmarknaden. Ta bara Lantto som var Bosman i vintras men där Trelleborg var enda alternativet och då stannade han. Gefle är inte känt för sitt höga löneläge.

ANNONS

Möjligen har jag tippat fel när jag trodde att Per Olssons gäng skulle åka ut i höst, men det är 27 omgångar kvar av allsvenskan så det är lite för tidigt att gräma sig för det. Får ge det ett gäng matcher till.

***

Tänk vad en enkel, lätt kolonial kavaj slash italiensk kyparrock kan uppröra. Det kokar på min twitter om den snygga kavaj som jag bar i Fotbollsmåndag.

***

Såg att Hockeyligan vill införa ett lönetak för spelarna i Elitserien. Jaha, ska det vara ett tak på intäkterna också? Snacka om löjligt, det är väl upp till klubbledarna att bara visa återhållsamhet och inte bjuda över varandra. Varför ska spelarna straffas för att ledarna inte är mogna sitt uppdrag?

***

Magic Sema!

***

Efter bara ha hört mycket om Gothia Cup och aldrig följt det på plats så ser jag fram emot att uppleva cupen i sommar. Direkt efter VM i Tyskland drar jag till Göteborg för att se matcher och följa världens största ungdomscup. Ska bli häftigt.

ANNONS

***

Örebro SK:s spelare verkade så säkra på att vinna mot Gefle att de tog några genvägar som straffade sig. Landslagsbacken Michael Almbäck…ja, vad säger man om hans insats innan Gefles kvittering? Tur att förbundskaptenen bor i Göteborg och har närmare till Gamla Ullevi.

***

Oerhört tufft för IFK Göteborg att förlora efter en rätt bra match mot HIF där man skapar chanser. Ändå är det så att tränaren Jonas Olssons tid är på upphällningen, fjolåret ligger honom till last.

IFK-tränaren måste få fart på laget och det snart, och med tanke på att AIK (B), Kalmar (H), Malmö (B) och Gais (H) väntar så ser det ut att vara en rätt brant uppförsbacke. Värsta är att truppen ger en aning tomt intryck.

Bland annat är det tunt på målvaktsposten där Marcus Sandberg inte ger något stabilt intryck. I det här läget hade Blåvitt behövt en trygg sista utpost, men det finns inte där. I varje fall inte i klass med Bengt Andersson och Kim Christensen, och där har IFK lagt för mycket ansvar på en målvakt som inte håller.

ANNONS

Håkan Mild säger att han har förtroende för Jonas Olsson. IFK:s sportchef kan inte säga något annat, för om Mild började tvivla så hade det varit omöjligt för Olsson att jobba på. Utåt sett kommer Mild naturligtvis stötta tränaren fram till den dag då man eventuellt bryter med Olsson, och det kan gå snabbt.

***

Det kryllar av utländska klubbar på de allsvenska arenorna. Ändå hör jag att det är rätt lugnt på marknaden. Många är beroende av att sälja spelare för att kunna plocka in nya, och när det händer lite då står det still.

Fick höra om en svenska landslagsback som är Bosman och som vill ha en miljon euro netto per år, men som har svårt att hitta klubb som är beredd att slanta det.

***

Magic Söderstadion.

***

Det målet behövde Alexander Gerndt. Inte bara för att det var inför ögonen på Erik Hamrén och ett gäng scouter, tränare och ledare för utländska klubbar, utan för att han gått ett tag nu utan mål och då ökar trycket.

ANNONS

***

MFF:s Dardan Rexhepi kollas in av Barcelona – här ser du hans reaktioner på det:

Publicerad 2011-04-18 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto