POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ny eller gammal regel - bengal-timeout är fel

Som om inte IFK Göteborg hade nog med problem så fick man svårt även med AIK-fansens bengaler som de tände efter varje mål. Så när IFK-spelarna ville dra i gång spelet, då kunde AIK-spelarna ta time-out, dricka och snacka med Andreas Alm.

Oavsett om detta är en ny eller gammal regel (som man uppenbarligen inte följde till hundra tidigare) så är det bara att konstatera: det funkar inte. Nej, jag är ingen uppviglare, jag påpekar bara det uppenbara.

Det blir en sportslig orättvisa när fansen kan styra matchen, och se till att det blir avbrott, och tyvärr tror jag inte det innebär att man slutar elda dem. Snarare tvärtom. Så även om det är en gammal regel som man nu börjat följa så måste man ändra på det.

Sedan förstår inte jag varför man inte kan se till att bengaler kan eldas i kontrollerade former, för det är ju häftigt. Tänk att SEF och SvFF själva hade tv-bilder på bengaler i sin promotionvideo för allsvenskan på upptaktsträffen.

***

Krysset i Tottenham-Arsenal var givet, men den matchen var mer än ett kryss om man säger så. Var det poängtappet som avgjorde ligan? Nja, går inte att räkna med att det blir avgjort förrän närmare ligaslutet. Och tänk att även Torres-löst Chelsea tog sig förbi Arsenal. Inte lätt för Arsène Wenger.

***

Denna brasse kunde spelat i Fulham, för den Michael Jackson-spinn han gör inför straffen är cool, synd bara att avslutet är…

[youtubeplay id=”vZsvjxBA3Xc” size=”large”]

***

Påskhelgen kastar om i tv-programmen och så även i fotbollens värld – följande gäller:

Fotbollskanalen Europa, går på lördag 23:00 i TV4 Sport

Ekwall vs Lundh, går söndag 20:00 i TV4 Sport

Fotbollsmåndag går förvisso på måndag, men i och med Påskdagen så blir det INGET SUPER-LIVE men väl ett Fotbollsmåndag 18:30-19:15 och det går i TV4 Sport

***

Andreas Haddad. Underbar story och en skön person som är värd framgången som nu kommer och det verkar ligga en del i Sixten Boströms snack om han kan bli skyttekung. Fast Haddad borde vara sur på Alvbåge som släpper ett så lätt mål till Mathias Ranégie som ju leder skytteligan.

***

Att Henrik Rydström aldrig lär sig. Man ska vara snäll mot nya talanger, inte köra över dem FYRA gånger under en provträning.

***

SVT lanserar sig alltid som “fri tv”. Intressant då att läsa Marcus Leifbys blogg om den “fria tv:ns” Fotbollskväll.

***

Gefle har kanske svårare att föra matcher, som mot Trelleborg, än när man kan spela destruktivare och kontra som mot Örebro.

Publicerad 2011-04-21 kl 23:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå