POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför är idrottsministern så tyst om maken?

Michael Svensson var en av mina favoriter som spelare och om HBK får tillbaka honom på planen så kan det bli bättre, men det har varit många hopp om spel som slutat trist. Intervju här i vår klubb-tv-satsning:

***

Ulf Adelsohn gör som många på fotboll. Han skriker förolämpningar till spelarna. Det är vida känt att han har ett mustigt och grovt0 språkbruk och är negativ. Det kan vi tycka vad vi vill om, och något förtal är det knappast även om Stefan Alvén kan mer juridik än jag. Däremot hade han haft svårt att skrika så på alla platser i Premier League, för där kan man åka ut för sådant.

Det anmärkningsvärda är att det tidigare statsrådet Ulf Adelsohn och ex-partiledaren för Moderaterna är ur-Djurgårdare och sitter på klubbens hedersläktare när han skriker förolämpningar. Dessutom är han gift med Sveriges Idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth som i dagarna pratat mycket supporterkultur efter en rad incidenter på svenska läktare.

Ja, vad ska man göra åt det? Är det bara att strunta i det? Ja, sett i perspektivet att det är många som håller på så är det inte underligt att en hel del bara avfärdar det som fjanterier. Samtidigt har Alvén en poäng i att om det här accepeteras så sprider det sig. Jag är inte så naiv att jag tror att klackarna kommer att sluta skrika skit, men jag kan inte förstå de klubbar som tycker att det är okej att man skriker så på pressläktaren.

Idrottsministern har inte imponerat när hon diskuterat frågor om läktarproblem. Och det är klart, har hon gått på Djurgårdens matcher med sin make så förstår jag det. Hennes tolerans måste vara rätt hög till hur man får bete sig på en läktare, särskilt när man förstår hur han låter och vad han säger. Kanske är det därför hon lägger skulden på förbundet?

Möjligen är det så att även Lena Adelsohn Liljeroth framfört till Dif-ledningen att Pa Dembo Touray är en katastrof, saknar spelsinne och att han måste bort? Och att Djurgårdens lagbygge är så risigt för att hon inte sett en sämre målvakt under hela hennes livstid? Ja, vem vet, för hon säger inget.

Ulf Adelsohn viker inte direkt ner sig heller, utan fortsätter att såga Pa Dembo Touray. Det enda som hedrar Adelsohn är att han åtminstone vågar ta diskussionen. Värre som sagt med hans fru Lena Adelsohn Liljeroth som är landets högste ansvarige för denna typ av frågor. Fegt nog duckar hon och vill inte  snacka om att hennes make pekas ut som en grogrund för ett allvarligt problem i Dif, och den som pekar är den hotade och nu avhoppade sportchefen.

***

Kolla in Queens PR-LeedsTv4 Sport vid 13:45 lördag. Då debuterar jag som bisittare, det är bara Pontus Kåmark och Jens Fjellström som är experter, och det är ganska nervöst även om jag bara är bisittare till Peter Backe. Jag ska gå “all in” och det är ingen hemlighet var jag har mitt hjärta…men det betyder inte några GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL när Leeds gör mål…eller så kanske det blir just så.

Däremot förstår jag inte att man i England skjutit upp beslutet kring Queens PR och att klubben brutit mot reglerna kring att spelare ägs av tredje part. Eller betyder det att man kommer lägga straffet så att klubben ändå klarar en plats för direkt uppflyttning?

***

Henrik Rydström twittrar och han har öppnat lovande.

***

Förstår inte att Djurgården fortsatt ge Adelsohn biljetter till hedersläktaren.

***

Fem matcher för José Mourinho. Väl hårt.

***

Zlatan Ibrahimovic kommer att bli italiensk ligamästare med Milan, antingen lördag eller nästa helg, och det är hans åttonde raka ligatitel. Inget annat än otroligt imponerande.

***

Snacka om krismöte på Stadion när Djurgården möter Halmstad. Ändå är jag mest spänd på om någon mickar Ulf Adelsohn, och om han sitter på hedersläktaren eller står i klacken. Oavsett, det kan bli grymt bra tv.

Publicerad 2011-05-06 kl 17:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå