POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Perez bjöd Pehrsson på drömstart

Magnus Pehrsson fick inleda karriären som manager för Djurgården med en stabil seger i ångestmatchen mot Halmstad. Iförd kostym dirigerade han det blårandiga laget, men ska man vara ärlig så var det inte mycket som skiljde jämfört med Carlos Bandas lagbygge. Något skarpare kanske, men utan hjälp av Halmstads spanske keeper Cecilio Nauzet Pérez González som fick ett tokspel i slutet av första halvlek.

Det är väl HBK:s fjärde röda kort på sju matcher och kanske får Pep Clotet Ruiz göra som José Mourinho och träna laget på att spela med tio man? Men Perez får skylla sig själv när han överreagerade mot Philip Hellquist som kastade sig in mot spanjoren och sedan förstärkte situationen. Jonas Eriksson hade inget val utan det blev rött kort och straff som Kennedy Igboananike tryckte in säkert bakom inbytte Karl-Johan Johnsson.

I andra fortsatte Djurgården att dominera stärkta av överläget både på resultattavlan och på planen. Att sedan Sebastian Rajalakso ökade på till 2-0 efter förspel av Daniel Sjölund var ganska väntat. Kanske svagt att inte utnyttja överläget till ännu fler mål, men i det är läget var de dryga 7000 åskådarna på Stadion rätt nöjda med att bara få uppleva en seger.

Sprang på AIK:s allt-i-allo Björn Wesström före matchen och vi snackade om marginaler och där han lyfte fram Ivan Turinas räddning i slutet a derbyt mot Djurgården i premiären. Han menade att ett mål där för Djurgården hade kanske påverkat de två tvillingklubbarna på annat sätt, med tanke på att de då var jämna men därefter gått åt olika håll i tabellen.

Halmstad då? Ja, det är ett lag med problem. Inte bara med självförtroendet som givetvis är sargat efter två poäng på sju matcher och ynka tre mål. Känns inte heller som om Pep fått till lagbygget och att även om man periodvis rullar boll bra så händer för lite framåt. Kanske måste det till att de spelar enklare och rakare? Sedan kan man undra om truppen verkligen håller? Trots allt ett lag som kämpat i de nedre regionerna några säsonger och som blivit svagare.

Undrar hur länge HBK-ledningen har tålamod med Pep och hans spanska revolution? De måste ju ha sneglat på Djurgården som gjort ett skifte och fått till en förändring. Visst hoppas jag att man låter Pep köra på, men att han samtidigt får möjlighet att förstärka truppen. Även om det kan bli en tung tid fram till dess, eftersom 19 av 30 omgångar spelas innan man får plocka in spelare.

***

Manchester United-Chelsea söndag eftermiddag. En ren final. Grymt häftigt.

***

Var på säsongsinvigningen av Gröna Lund och såg fram emot Twister. Har alltid älskat berg-och-dal-banor och att den är av trä är uppskattat. Dock knäckte kön mig och efter en timme fick jag ge upp eftersom jobbet väntade. Barret, 11, gav den högt betyg och jag får helt enkelt komma igen. Avstod däremot Fritt fall, det är inte längre min grej.

En grymt vacker dag i Stockholm där det var perfekt med både Gröna Lund och allsvensk fotboll på Stadion. Minst sagt kändisspäckat och det från olika områden på Grönan med allt från Björn Borg ner till politiska rävar som Ingvar Carlsson och juridiska äss som Leif Silbersky och andra profiler som Markoolio, Börje Salming och så vidare.

***

Gillar denna från dagens Gazetta: “Serie A is a tournament in which various teams compete, and then at the end Zlatan Ibrahimovic wins.”

***

Pa Dembo Tourays nick som avvärjde en kontring i den 54:e minuten måste till och med Ulf Adelsohn hade kunnat uppskatta. Eller?

***

Obegripligt och sorgligt att Seve Ballesteros är död, och att han bara blev 54 år. En riktig elegant.

***

Nu kanske Arjen Robben och Franck Ribery stannar i Bayern? 8-1 mot St Pauli gav kvalspel till Champions League.

***

Debuterade som bisittare när Peter Backe kommenterade Queens PR-Leeds i Championships avslutande omgång. Svårt att veta hur det gick men det kändes okej och berömmet via facebook och twitter är i varje fall skönt att ta del av. Dessutom var det roligt, vilket är viktigt.

Vi satt i en skrubb på TV4 och följde kampen på Loftus Road där Leeds vann med 2-1 eftersom QPR nog hade tankar på kvällens segerfest snarare än en ligamatch till, men det blev inte play-off för United och förklaringen är att försvaret varit uselt:


Publicerad 2011-05-07 kl 17:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå