POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tom Prahl är min man

Tom Prahl fortsätter att trolla. Makalöst. Efter en svag start på säsongen har TFF-loket börjat rulla och efter tre mål på sju minuter så piskade Trelleborg guldtippade Elfsborg (ja, jag tillhör dem som trodde på Borås stolthet) med 3-0 och klättrade upp på samma poäng som Magnus Haglunds gäng.

Och det är sköna scener att se Prahl jubla:

Då ska man väga in att Trelleborg inledde allsvenskan med tre raka förluster och tio (!) insläppta mål på de matcherna. Precis som säsongen 2010 inledde man svagt men i år fick man i gång spelet och poängtagandet tidigare, och med tanke på att man blev femma i fjol så undrar man hur det slutar i höst.

Jag har alltid varit en “sucker” för en tränare som Tom Prahl. Kanske är det därför att jag gillar Roy Hodgson? Eller Pelle Olsson i Gefle? Tränare som tar vad de har och skapar lag av det. Inte så att det alltid sprakar om fotbollen, men de får till resultat och för mig är det viktigast av allt.

Ta bara dagens startelva. Vem hade Elfsborg varit intresserad av? Möjligen, möjligen Viktor Noring, annars är det spelare som Stefan Andreasson knappast tagit i med tång: Viktor Noring – Johan Nilsson Guiomar, Thommie Persson (Peter Abelsson 76), Tuomo Turunen, Erdin Demir – Mattias Adelstam, Kristian Haynes, Marcus Pode (Magnus Andersson 61), Ibrahim Koroma, Joakim Nilsson – Fredrik Jensen.

Om man jämför lönekostnaden så är väl startelvans månadskostnad ungefär vad Anders Svensson och David Elm kostar tillsammans? Så om man kollar vad TFF-ledningen får för “bang for their buck” så är Tom Prahl en mästare på att leverera. Leif Pagrotskys gamla tabell där man delar omsättning i antalet inspelade poäng vanns överlägset av TFF i fjol.

Inte alls omöjligt att resultatet blir detsamma även 2011 för Tom Prahl har en makalös förmåga att skapa vinnande enheter av en del andra klubbars överblivna och något skadade gods. Vilket är en häftig egenskap, och så länge Trelleborg har en gynnare som Rune Andersson (finansiär som varje år pumpar in ett antal miljoner) så kan Prahl fortsätta att trotsa naturlagarna för fotboll.

Tänk att den dåvarande MFF-ledningen inte ville annat än att jaga bort Tom Prahl under hans tid i klubben. Då tog han ändå Malmö till följande fyra placeringar under sina år i klubben: Stora silver, Lilla Silver, SM-guld och en femteplats. Jämför det med Michael Andersson, Sören Åkeby och Roland Nilsson som verkat under 2000-talet?

Ett ödets ironi att Trelleborg och Prahl går så starkt när Malmö FF återigen letar tränare och verkar stå helt utan. Stuart Baxter nobbade, vilket jag hörde var på gång redan förra tisdagen men det ville inte Baxter bekräfta trots samtal flera dagar i rad, även om han på fredagen var öppen om att han inte var säker på att ta jobbet.

Så nu blir det troligen en tillfällig lösning med Anders Palmér och Leif Engqvist eftersom Malmö FF och FC Köpenhamn är överens om Roland Nilsson. Inte mycket att säga något om, och på något sätt är det väl bättre att MFF jagar något mer långsiktigt än stressar in i något som kanske kan vara ödesdigert. Bosse Nilsson som reserv, som AB:s Stefan Alfelt föreslog, är inget dumt förslag som en lösning säsongen ut och i väntan på något bättre namn.

För egen del anser jag att Tom Prahl inte fått tillräcklig status sett till att han är en av de mest framgångsrika allsvenska tränarna, och har tagit tre SM-guld: HBK -97 och -01 och med MFF -04. Om jag skulle bygga nytt så hade jag försökt ta in Prahl, men kanske sett till att han fick en assistent som drog ner lite på träningsmängden, då kanske skadorna skulle minska och hans lag på väg mot SM-guld.

***

Om du vill skaffa din egen Ekwall vs Lundh-tröja så bara klicka HÄR för all info om hur du köper den. Frågan är om du vill ha nummer 10 eller nummer 4? Ja, det är enkelt, Billy Bremner hade 4 och han hade mer boll i sig än de flesta nummer 10 har haft ihop, och dessutom kunde han kriga.

***

Vad jag gillar sådan humor, som Manchester Uniteds fans visade på Anfield.

***

Däremot undrar jag om Magnus Haglund? Hur länge har han Elfsborg-ledningens förtroende?

***

Robbie Savage har startat om med en ny karriär. Hoppas han inte läser Guardian…det svider.

***

Teteh Bangura är ju hetare än Mohamed Bangura, och det hjälpte AIK att vända sin tunga vecka, med seger mot Helsingborg.

Publicerad 2011-05-16 kl 22:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå