Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hoppas på Martin Olsson i eftermiddag

Lundhs blogg

I eftermiddag är det ett säkert hösttecken, då jag vet att sommaren är helt slut och annat väntar. Då kliver förbundskapten Erik Hamrén fram i Umbro Corner Råsunda och presenterar trupperna till septembers kvalmatcher. Just den här hösten handlar det om EM-kval och Ungern borta och San Marino borta.

Inget snack om att matchen i Budapest är höstens viktigaste match. Seger där och då kniper Sverige en direktplats till EM i Polen och Ukraina. För det blir sex poäng mot San Marino och Finland borta i oktober. Därefter är det bara Holland kvar och då kan bägge lagen spela på resulat och ett kryss kan vara bra för bägge.

Poängtapp i Ungern och det blir betydligt ovissare. Ja, inte om andraplatsen i gruppen, för den fixar Hamréns gäng, utan om det ska bli en direktplats eller play off i november mot en annan grupptvåa som i sin tur kan bli en ren nitlott.

Naturligtvis kommer fokus i eftermiddag hamna på Zlatans fot men det tar vi senare i samlingen. Närmare match. Tror inte på några skrällar som Dusan Djuric, men jag hoppas på Martin Olsson. Jag förstår inte att han inte skulle ta plats i landslaget. Eller är det något annat? Vid 15-tiden vet vi.

ANNONS

***

Malmö FF går in i sista kampen om Champions League. Dinamo Zagreb tappar inte det, eller får vi se Tore Cervin scener i kväll??

***

Fotbollsmåndag, Fotbollskanalen Europa, Europa League med HIF, konferens med TV4-sporten i ett par dagar och en radda möten. Lägg på skolstarter och träningar i fotboll, tae-kwon-do och en födelsedag i familjen. Ja, det är onekligen ett par veckor som ger skäl till ordet rivstart.

Här är gårdagens program:

Fotbollsm%C3%A5ndag%2022/8%20-%20del%201

***

På fredag lottas Europa League. Två eller ett svenskt lag? Ja, det ser vi på torsdag. Vore häftigt om Helsingborg tar platsen.

***

Varför kan inte IFK Göteborg säga som det är? Att Jonas Olsson, Stefan Rehn o Co får gå.

Publicerad 2011-08-23 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto