Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hoppas på Martin Olsson i eftermiddag

I eftermiddag är det ett säkert hösttecken, då jag vet att sommaren är helt slut och annat väntar. Då kliver förbundskapten Erik Hamrén fram i Umbro Corner Råsunda och presenterar trupperna till septembers kvalmatcher. Just den här hösten handlar det om EM-kval och Ungern borta och San Marino borta.

Inget snack om att matchen i Budapest är höstens viktigaste match. Seger där och då kniper Sverige en direktplats till EM i Polen och Ukraina. För det blir sex poäng mot San Marino och Finland borta i oktober. Därefter är det bara Holland kvar och då kan bägge lagen spela på resulat och ett kryss kan vara bra för bägge.

Poängtapp i Ungern och det blir betydligt ovissare. Ja, inte om andraplatsen i gruppen, för den fixar Hamréns gäng, utan om det ska bli en direktplats eller play off i november mot en annan grupptvåa som i sin tur kan bli en ren nitlott.

Naturligtvis kommer fokus i eftermiddag hamna på Zlatans fot men det tar vi senare i samlingen. Närmare match. Tror inte på några skrällar som Dusan Djuric, men jag hoppas på Martin Olsson. Jag förstår inte att han inte skulle ta plats i landslaget. Eller är det något annat? Vid 15-tiden vet vi.

***

Malmö FF går in i sista kampen om Champions League. Dinamo Zagreb tappar inte det, eller får vi se Tore Cervin scener i kväll??

***

Fotbollsmåndag, Fotbollskanalen Europa, Europa League med HIF, konferens med TV4-sporten i ett par dagar och en radda möten. Lägg på skolstarter och träningar i fotboll, tae-kwon-do och en födelsedag i familjen. Ja, det är onekligen ett par veckor som ger skäl till ordet rivstart.

Här är gårdagens program:

Fotbollsm%C3%A5ndag%2022/8%20-%20del%201

***

På fredag lottas Europa League. Två eller ett svenskt lag? Ja, det ser vi på torsdag. Vore häftigt om Helsingborg tar platsen.

***

Varför kan inte IFK Göteborg säga som det är? Att Jonas Olsson, Stefan Rehn o Co får gå.

Publicerad 2011-08-23 kl 09:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons