Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jag har aldrig fattat hockey

Nio dygn med landslaget och två EM-kval har börjat och jag ska erkänna att det är bland det roligaste jag vet att dra i väg på. Zlatan o Co har checkat in på Hilton i Malmö och ska ha den skånska metropolen som bas när man möter Ungern i Budapest och San Marino i Serravalle.

Schemat är späckat och allt börjar inom kort med en presskonferens med Erik Hamrén. Min gissning är att Zlatans stukning är något som kommer att komma upp. Sedan blir det väl fokus på ödesmatchen mot Ungern som är avgörande för landslagets EM-kamp.

Så här vill jag starta mot Ungern: Isaksson – Lustig, Olsson, Majstorovic, Safari – Svensson, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Olsson – Elmander.

Så blir det givetvis inte men det är väl det vi kan utgå i från. Sverige saknar Olof Mellberg och det är tungt, men ungrarna saknar Zoltan Gera och Balázs Dzsudzsák och det får anses som ett värre tapp för motståndarna.

***

Fotbollskanalen Europa är tillbaka och ni hitar både DEL 1 och DEL 2 HÄR – och vår nyhet Fergie Time finns nedan och där snackar vi José Mourinho där Jesper Hussfelt anser att han beter sig som en apa och jag backar Real-tränaren och Johanna Garå är mitt emellan.

Fergie%20Time%2028/8:%20Mourinho%20-%20geni%20eller%20galning?

***

Borde haft rutin nog för att packa för nio dygn med landslaget i Malmö, Budapest, Malmö och San Marino, men jag gav avkall för ytterkläder och efter bara några timmar i Malmö så är det bara att inse att det var fel. Malmö är som Göteborg och det regnar småspik.

Får kanske ta fram plånboken och handla en värmande tröja eller en halsduk. H*lvete.

***

Jag erkänner, jag har ALDRIG förstått mig på ishockey eller käppakrig…utom möjligen när Flyers killar får in en saftig tackling. Oroande om det är så att det ska vara lättare att förstå än fotboll, eller så är det så att många nu förstår varför jag tycker som jag gör i fotbollsfrågor.

***

Även om Helsingborg har ryckt är inte allsvenskan avgjord. Först efter 31 augusti kan man dra de slutgiltiga växlarna på HIF:s och Elfsborgs trupper och bedöma hur det kan gå. För det första ska HIF till Borås och sedan är det sex omgångar till.

***

Efter att Expressens Sigge Dabrowski i en artikel kallat mig för programledare för Fotbollskanalen Europa så fick jag ringa och kräva ändring för att stoppa Ekwall från harakiri…och det är ju ändå hans tidning.

***

Jag lider med Arsène Wenger.

***

Mohamed Bangura till Celtic? För 23 miljoner kronor? Nja, det låter inte som en optimal affär för AIK men alternativen är kanske för få.

Publicerad 2011-08-29 kl 14:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons