Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bänkas både Källström och Elmander?

Förbundskapten Erik Hamrén har på många sätt framstått som en försiktig herre som har sina givna spelare och ogärna skiftar. Efter sin första inventering har han hållit fast vid sitt gäng och spelare som Samuel Holmén och Dusan Djuric har inte fått fler kallelser.

I dagens Sportbladet så har man grävt i statistiken och det är tydligt även i siffror. Hamrén har blott använt 18 spelare under EM-kvalet och gett de spelare han tror på en trygghet. Få av de givna har åkt ut under EM-kval, egentligen bara Wernbloom och Safari efter Holland och Bajrami till Moldavien borta.

ANNONS

Här har ni ALL statistik kring det svenska landslaget under EM-kvalet. Bara ur de siffrorna är det rätt lätt att ta ut en elva: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Wendt – Svensson, Källström – Larsson, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic och där Safari, Wernbloom och Elmander varit inne i värmen emellanåt och även Granqvist som reserv.

Efter den sista öppna träningen för oss på tisdagen var det tydligt att Wernbloom körde med Anders Svensson på mittfältet och Källström fanns med Rasmus Elm. Det fanns inte någon plats för Elmander då den främre trion bestod av Larsson, Toivonen och Bajrami.

Undrar om Hamrén petar både Källström och Elmander? Jag tror att Wernbloom är närmare spel än Bajrami men jag skulle bli överraskad om förbundskaptenen nobbar både Elmander OCH Källström och egentligen tror jag att båda spelar.

Pontus Wernbloom ville absolut inte dra några växlar på att han var den som tränat hela tiden med Svensson. Utan avfärdade det och menade att det var omöjligt att läsa in. Vilket naturligtvis inte stämmer men jag fattar att AZ-mittfältaren sade så.

ANNONS

I backlinjen är jag däremot säker: Andreas Granqvist får spela och det blir: Lustig, Granqvist, Majstorovic, Wendt.

***

Alla nyfikna MFF-fans kan se nyförvärvet Mathias Ranégie som gäst i Ekwall vs Lundh i slutet av maj där han berättar om mycket som hänt honom på den krokiga vägen till att vara allsvensk skyttekung:

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20Ranegie

Ekwall%20vs%20Lundh%20-%20extramaterial%20med%20Ranegie

***

Cyklade till Swedbank Stadion. Även om hotellet tog 120 spänn om dagen för att hyra ut cykel var det en skön känsla att glida fram på hoj.

***

Ken Bates framstår som en pirat när han säljer ut allt av värde i Leeds United. Finns det inga lagar som kan stoppa den typen av gubbar? Nu försvann även Max Gradel och inget nytt är på väg in. Horribelt.

***

Denna är intressant – här är kampen om att bli bästa grupptvåa:

Tre tappade poäng

Sverige

Fyra tappade poäng

Grekland, England, Montenegro

Fem tappade poäng

Slovakien, Irland, Ryssland, Frankrike, Kroatien, Portugal, Danmark, Norge

Sex tappade poäng

Tjeckien

Det troliga är att om Sverige slår Ungern, San Marino och Finland så kommer ett kryss mot Holland att räcka för att bli bästa grupptvåa. Då går man rakt till EM 2012 i Polen och Ukraina och slipper play off, för om det står och väger mot van Bommel o Co om att bli gruppetta så blir det tufft.

ANNONS

Bakgrunden till att tio svenska poäng till är att Slovakien, Irland och Ryssland ska spela mot varandra och några tappar poäng. Även Grekland och Kroatien möts precis som Montenegro och England och i den nordiska gruppen väntar drabbningar som Danmark-Norge och Danmark-Portugal och det blir poängtapp.

Därför framstår Ungern som den riktiga ödesmatchen och där det måste bli seger. Sett till hur skadeskjutet det landslaget är så har Erik Hamrén o Co en makalöst fin möjlighet att ordna en ny fotbollsfest nästa sommar. Bara se till att ta den.

***

Henrik Larsson på landslagets träning. Fick kaffe och wienerbröd med mormors hosta i mitten av landslagets chef Lasse Richt.

***

Blir Budapest redan i kväll. Flyger Malev. Spännande.

***

Herregud, de allsvenska klubbarna sätter rekord i intäkter i sommar och det är viktigt för dem. Viktigt för att man behöver pengar och för att man visar att allsvenskan kan vara ett bra avstamp till nästa nivå i näringskejdan, även om det svider att Celtic kan shoppa i Sverige sett till statusen på skotsk fotboll.

ANNONS
Publicerad 2011-08-31 kl 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto