Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

The day after

Om Oscar Wendt hade en tyngre match i Budapest så hanterade han efterspelet högklassigt. Inte nog med att han svarade vasst och fylligt på frågor direkt efter matchen, han klev också fram dagen efter när landslaget körde rehab på Swedbank Stadion.

Han kom in och skämtade: ”Alla kom in och la sig i min säng” och tog sedan ansvar för det han hade gjort och inte gjort på planen. Precis helt rätt sätt att hantera en sådan insats, men inte alltid lätt att göra.

Sedan är det naturligtvis så att Wendt långt i från var ensam om att göra misstag i förlustmatchen, för det gör alla och det var många som gjorde det i går, men vänsterbacken hade en dålig dag på jobbet och om man spelar fotboll på högsta nivå så blir det kritik för kraven är höga.

På samma sätt som att hyllningarna blir därefter när spelarna gör det bra. Om man inte klarar av det så kanske man inte ska sträva efter att spela i landslaget eller på högsta nivå. I dagsläget tillhör Wendt Borussia Mönchengladbach i Tyskland och om han gjort likadant i den tröjan hade han också fått hård kritik.

***

I dagsläget är det lika intressant att hålla koll på de andra grupperna. Sänker Skottland Tjeckien i eftermiddag? Kan Israel störa Kroatien på tisdag? Hur går det mellan Danmark och Norge?

Ja, jag har inte gett upp direktplatsen som bästa grupptvåa för Sverige sett till att det blir tre poäng mot San Marino och om en månad är Olof Mellberg tillbaka och då kan det vara upplagt för två svenska segrar…Finland borta ska man ta och Holland har inget att spela för.

***

Tänk att Ungerns Tamas Priskin som fick in bollen till Rudolf vid 2-1 inte ens får speltid i engelska Championship-laget Ipswich. Till och med Leeds ratade honom, och sedan går han in och sänker Sverige.

***

Tyskland har sju raka segrar. Mmmm…det laget är ju i Sveriges VM-kvalgrupp.

***

Fick mejl från MFF:s informationschef Per Welinder apropå hyllningar av Hasse Borg – och att jag skrivit kritiskt om det – och enligt Welinder är hyllningarna både många och rejäla. Det glädjer mig, för det är Borg värd. Bland annat fick han den här fina tavlan med namn på alla värvningar under.

Dessutom ska A-laget tacka av honom separat, och även styrelsen och jag tolkar det som att MFF även kommer att hylla Borg vid nästa hemmamatch som är den 18 september.

Vilket naturligtvis är helt rätt. För som jag skrivit är Hasse Borg mannen som ligger bakom det moderna MFF som inte bara värvade utan byggde upp Nätverket av sponsorer.

Att det sedan slutat lite tråkigt med olika syn från olika håll – vilket man märker inte minst i hur olika inom MFF upplever läget kring hyllningar – är bara något att leva med.

Publicerad 2011-09-03 kl 13:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons