Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tur att landslagsspelarna kan se framåt

“Någon drog till Japan“…sa Zlatan och menade Ljungberg som nu är i gång:

Och pulsklockan är på:

[youtubeplay id=”iOmHd5h2c0g” size=”large”]

***

Ekwall vs Lundh kör i gång för säsongen på lördag. I TV4 Sport vid 20:00 får vi besök av en högaktuell gäst. Minst sagt.

***

Efter en lång landslagsturné såg man svenska ledare och spelare tjacka presenter till nära och kära på flygplatserna i Bologna och Köpenhamn. Knappa tio dygn på resa tar ut sin tribut, även för de där hemma, men för de flesta är det inte vila som väntar. Utlandsproffsen har matcher redan i helgen precis som de allsvenska spelarna.

Fotbollen snurrar på och det måste vara skönt att kunna ta sikte på nästa match så att man kan förtränga Ungern-matchen. Den förlusten och det poängtappet kan bli en vattendelare för hela EM-kvalet, om Sverige missar andraplatsen är det den matchen som sticker ut.

Den stora fördelen Sverige trots allt har är att man kan avgöra på egen hand. Först ta tre poäng mot Finland borta för att säkra platsen som grupptvåa. Om man fixar det kan man ta sikte på att eventuellt bli bästa grupptvåa genom att piska Holland. Ja, jag vet att Sverige slog San Marino med 5-0 till slut men jag har svårt att sudda ut den första timmen.

Fast med tanke på att det är en månad kvar till avgörandet så kan en del spelare komma i än bättre form. En spelare som Zlatan Ibrahimovic behöver fler matcher och det kommer han att få. Det finns fler som kommer att vara i bättre stöt i början av oktober om inte skador sätter stopp.

***

Snacka om att SvFF saknar bollsinne när man säger att det vore straffbart om Djurgården skulle rulla in en boll i eget mål i omspelet mot Malmö. Det hade varit det minsta Dif kunde göra och att man kunde låta tiden rinna i väg till den minut man spelat när matchen bröts.

***

Jag trodde Sverige skulle falla på rankingen för landslag som Uefa sätter samman. För när man ska göra om rankingen efter EM-kvalet och inför ett eventuellt play off mellan åtta tvåor och sedan EM-slutspelets lottning så rensar man bort VM-kvalet och VM 2006 och tar in EM-kvalet 2012.

Men enligt gurun Fotbollranking som uppdaterar under kvalets gång blir Sverige rankat tia. Vilket betyder att det är stor chans att landslaget blir seedat i lottningen av play off, men då ska man först plocka hem minst tre poäng till och då krävs seger mot antingen Finland eller Holland.

***

Böter, stoppade transfers och förbud från att spela i Europa. Uefa aviserar hårda tag mot de klubbar som inte följer de nya riktlinjerna för finansiell fair play. I klartext handlar det om att inte göra av med mer pengar än vad man kan dra in, och Roman Abramovitj o Co ska inte kunna kasta in cash på samma sätt.

Det låter oerhört bra, men jag tror det när jag ser det. Svårigheten i regelverket visar ju Manchester City som just tagit emot ett enormt sponsoravtal kopplat till ägaren Sheikh Mansour. Det är flygbolaget Etihad som ska pumpa in närmare fyra miljarder under tio år för att bland annat döpa om stadion.

Flygbolaget ägs av Abu Dhabi och Sheikh Mansour är en del av emiratets styrande familj. Frågan är hur Uefa ska kunna bedöma om det är sponsring enligt korrekt marknadsvärde eller om det är en förtäckt insättning av stålar för att snurra miljardbygget.

***

Så sorgligt med Stefan Liv och hans lagkamrater som omkom i en flygolycka i Ryssland. Så svårt att greppa. Tv-bilderna från Jönköping tog verkligen.

***

Rasmus Jönsson behövde en touch för att göra mål i nya klubben Wolfsburg. Även om det var mot ett “ängagäng” så är det nog så viktigt sett till att Felix Magath verkar vara mycket speciell som ledare.

***

Fascinerande att många La Liga-älskare nu är överlyckliga över att det händer något i tv-rättighetsfrågan och och hur pengarna fördelas – Sevillas president José María del Nido har inlett en kamp. Många har de senaste åren försvarat La Liga när en del har ifrågasatt den ojämna och emellanåt trista serien där ingen kan utmana de stora lagen, men det är kanon att det händer något.

***

Fotbollskanalen Europa i TV4 på söndag, Fotbollsmåndag med Superlive på måndag (Tv4 Sport, fotbollskanalen.se och TV4) och Malmö FF:s premiär i Europa League på torsdag (Tv4 Sport).

Publicerad 2011-09-08 kl 10:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons