Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alm vs Pehrsson

Som Leeds-fan får man hålla tillgodo med det lilla, som Carling Cup och tisdagens match mot Manchester United, eller rättare sagt Uniteds reservlag. Direktsänd på Canal Plus, och har du inte kanalen kan du köpa matchen HÄR. För att ladda upp, läs denna text i Guardian.

***

Tränarna i AIK och Djurgården började käfta med varandra efter derbyt på Råsunda. Kanske inte de förebilder idrotten vill ha men jag gillar att Magnus Pehrsson och Andreas Alm luftar att de är oense, och det inför hela kåren.

I Sverige är folk livrädda för att säga vad de tycker och det är en svaghet. Tror att fler mått bättre om man kan säga vad man tycker och tänker. Det är inte så att någon dör för att Pehrsson säger att han anser att AIK:arna uppträdde fult och tog punggrepp på Dif-spelarna. Alm höll inte med.

Vem hade rätt då? Det hade naturligtvis Pehrsson, AIK spelade fulare och att både Milosevic och Pavey klarade sig utan röda kort var en aning överraskande. Okej, även Keeba Ceesay hade kunnat åkt ut när han sänkte Karikari. Fast Kenny Pavey var i en klass för sig och borde verkligen åkt ut.

08-derbyt var verkligen häftigt och innehöll det mesta man vill ha i en sådan laddad och avgörande match. Okej att spelkvaliteten inte alltid var hundra men det vägde spelarna upp med attityd, intensitet, tempo och öppet spel med en radda chanser.

Det avgörande målet av Kennedy Igboananike höll högsta, högsta klass där han vände bort Alexander Milosevic, drev bort Martin Lorentzon och klev förbi Niklas Backman innan han passerade Ivan Turina för 1-0. Tänk att en anfallare som Magnus Pehrsson rankat som iskall nu skjuter kvar Dif i allsvenskan.

För jag kan inte se att Dif slår av på takten efter två raka segrar och framför allt verkar lagen under inte kunna vakna till liv tillräckligt mycket för att vara ett hot. Vilket bör innebära att Malmö-Djurgården kan spelas efter allsvenskan är över om inte MFF får rätt i jakten på seger i den uppskjutna matchen.

***

Jag fattar den tysta protesten, men bengalerna?

***

Helsingborg kan fira SM-guld efter AIK-förlusten. Tar man en poäng mot Elfsborg på onsdag räcker det med tre till för att ordna guldfest och de kan komma mot Gais i omgången efter. Blir det seger i Borås blir det guldfest efter mötet med Gais, då är kryss nog.

Bara vid Elfsborgs-vinst får HIF:arna vänta ett par omgångar för att fira, men festen kommer. Bara att bocka och buga för det jobb HIF gjort, från sportchefen Jesper Jansson och neråt via Conny Karlsson, Reine Almqvist och genom hela spelartruppen.

Glöm inte att klubben kan ta dubbeln, väntar kvartsfinal i Svenska Cupen mot Elfsborg om tio dagar. Läggt ill att man kommer att göra ett ekonomiskt resultat som innebär att man kan betala tillbaka delar eller hela sin “skuld” på knappt 16 miljoner kronor till Helsingborgs kommun.

***

Regnet och mörkret. Ja, det krävs inte mycket för att det ska bli deppig höst och det är tungt att det är långt kvar till det vänder. Blir värre och värre för varje år.

***

Ängelholms FF. I. The. Fucking. Allsvenska. Helt. Jävla. Otroligt. Bragdguldet till Jocke Persson.

***

Marcus Berg kan må bra av att få en ny tränare i Hamburger SV och jag tror både Michael Laudrup och Marco van Basten hade varit kanon för anfallaren vars karriär stagnerat.

Publicerad 2011-09-19 kl 23:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons