Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Att engelsk press orkar hacka på Zlatan

Var gäst i engelska radioprogrammet Presspass talkSPORT med Des Kelly och ett par engelska journalister, och jag hann knappt komma med i samtalet förrän frågan/påståendet om Zlatan Ibrahimovic ställdes och det handlade om att han var den mest överskattade spelaren i VÄRLDEN, enligt en av gästerna.

Det är ingen nyhet att engelska journalister älskar att hacka på Zlatan. Okej för att han inte imponerat som mest i matcher i England eller mot engelskt motstånd, även om han gjorde två mål för Barcelona mot Arsenal i London, så är det ändå underligt att de inte vidgar perspektivet.

Faktum är att man spelar fotboll på en del andra ställen än i England. Även om engelska journalister alltid har Premier League som ett slags benchmark. Ett stående skämt bland utländska journalister är att engelska motsvarigheter alltid tar ner utländska spelare som presterar i La Liga, serie A, Bundesliga och Ligue 1 på följande vis:

ANNONS

Jo, det var förvisso en bra insats men klarar XXXX – sätt in valfritt namn ur någon av de fyra andra ligorna –  av att göra det en tisdag kväll i november i Stoke?

Och när det handlar om att överskatta spelare så är engelsk press i särklass när det gäller en hel del engelska spelare. Hur många av de engelska spelarna har klarat av att lämna Premier League för att sedan lyckas i någon annan liga? Ja, inte är det många direkt.

Därför är det förbannat enkelt att hacka på Zlatan Ibrahimovic. Nej, han har inte vunnit Champions League och inte sänkt något engelskt lag/landslag i någon viktig match men han har prenumererat på liga- och cuptitlar i Holland, Italien och Spanien.

Det är så tröttsamt att höra det engelska presspacket varva upp och komma med sina utspel utan att egentligen ha riktigt koll på vad som sker utanför de brittiska öarna.

ANNONS

***

HIF:s sydafrikanska fynd May Mahlangu var gäst i säsongens sista Ekwall vs Lundh. Onekligen en resa han gjort från Sydafrika via Hässleholm och nu Helsingborg…hur länge det nu varar. Mahlangu hymlar inte om att drömmer om att ta ännu ett kliv och helst till Spanien eller Holland.

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20May%20Mahlangu

Klicka på bilden ovan för att se programmet.

***

Snacka om att ÄFF-basen Mats Karlsson går bort sig helt. Varför kunde han inte anmält det hela den rätta vägen om det nu var så fruktansvärt i Södertälje?

***

Andreas Granqvist, Ola Toivonen, Christian Wilhelmsson, Alexander Gerndt, Samuel Holmén och Michael Almebäck har alla det gemensamt att de inte får starta varken mot Danmark eller mot England. Rätt väntat för Gerndt, Holmén och Almebäck men det måste vara tungt för Toivonen, “Chippen” och “Granen” som alla varit inne i värmen under EM-kvalet.

ANNONS

Erik Hamrén gör sex skiften i startelvan från gänget som förlorade mot Danmark och det ser ut som följer: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – Källström, Wernbloom – Elm, Elmander, Larsson – Ibrahimovic.

Majstorovic får en möjlighet att visa att han håller bättre än Jonas Olsson, precis som Martin Olsson ska staka ut sin position gentemot Behrang Safari. Wernbloom får spela från start och det ser ut som om det är ett mer fysiskt och försvarsinriktat lag som man ställer mot England.

Fabio Capellos England kommer efter en seger mot Spanien där man länge var utspelat, utrullat och uträknat men otroligt nog kunde Lampard få in returen efter Darren Bents avslut och göra 1-0. Om det var rättvist spelar mindre roll, det är resultaten som styr även om det säkert bara är den engelska pressen som far i väg i sina mästartankar.

ANNONS

Sverige har som sagt inte förlorat mot England sedan Bobby Charltons dagar, det vill säga 1968, så det är kanske dags nu? Eller ska den långa sviten av mest oavgjorda matcher hålla? Engelsmännen kommer som sagt utan Wayne Rooney och Capello kommer att ge en del unga spelare chansen.

Känns som att ett kryss ligger nära till hands för inte vill Hamrén torska en match till, eller hur? Du kan se matchen på TV4-Sport, TV4-Play Premium eller csports.seALLA FAKTA FINNS HÄR.

***

Inga män på listan över världens sexigaste sportjournalister. Varför inte?

***

Kollade ett varv till i Zlatans bok och förutom att jag reagerat en del på det språk som ju påstås vara Zlatans eget – division 2-fotboll, rikstidningar,  osv – så saknar jag miljöbeskrivningar där han bor och verkar och intervjuer med fler folk som är nära Zlatan. Jag hade velat ha mer kring honom och inte bara hans reaktioner, och kanske att David Lagercrantz ändå kunde lyft frågan om gangsterromantiserandet.

ANNONS

***

Hammarby har inte lätt i jakten på ny tränare. Kim Bergstrand, Peter Gerhardsson, Sören Åkeby och Claes Eriksson har alla tackat nej till jobbet eller behövt få snabba besked. Måste säga att det var optimistiskt att tro att Gerhardsson skulle lämna Häcken för Bajen.

***

Publicerad 2011-11-14 kl 14:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto