Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ljungberg krossar Ibrahimovic i landslaget

Många har reagerat kring den statistik vi tog fram om Zlatan Ibrahimovic i tävlingsmatcher i landslaget. Där landslaget spelat 64 matcher i VM, EM, EM-kval och VM-kval under hans tid i landslaget och med Zlatan i laget från start eller minst 45 minuter är poängsnittet 1,77 per match.

Utan Zlatan Ibrahimovic i laget har landslaget snittat 2,33 per match. Visst, det är så att landslaget bara har spelat 21 matcher utan Zlatan och 43 med honom men visst är det slående att landslaget vinner tre av fyra matcher utan honom men bara varannan med honom.

Många har haft invändningar om att Zlatan vilat mot lätt motstånd, men så är det inte i tävlingsmatcherna. Han har blivit utkastad i landslaget då Sverige både mötte Liechtenstein och Spanien – och vann bägge – och annars har han varit skadad eller avstängd.

ANNONS

Eftersom många inte läser ordentligt så vill jag påpeka: INGA träningsmatcher ingår i statistiken.

Jag roade mig i eftermiddags med att kolla upp en del andra landslagsstorheter och se deras snitt och det är inget snack om att Fredrik Ljungberg gjorde avtryck under tiden i landslaget som han inledde i EM-kvalet 1998 mot England och som tog slut efter förlusten mot Ryssland i EM 2008.

Totalt spelade landslaget 66 tävlingsmatcher under Ljungbergs tid i landslaget och det blev 40 segrar, 14 oavgjorda och tolv förluster – 2,03 i poängsnitt per match.

Med Fredrik Ljungberg i laget: 54 matcher 35 segrar 9 oavgjorda 10 förluster – 114 poäng – 2,11 i snitt per match.

Utan Fredrik Ljungberg i laget: 12 matcher 5 vinster 5 oavgjorda 2 förluster – 20 poäng – 1,66 i snitt per match.

Så landslaget vann två tredjedelarna av matcherna med Ljungberg och vann mindre än hälften utan honom. Jämför det med Zlatan Ibrahimovic där landslaget vinner tre av fyra när han inte är med och man vinner bara varannan match med honom.

ANNONS

Än tydligare blir skillnaden på poängsnittet där Ljungberg i laget betyder 2,11 per match och Zlatan ger 1,77 och omvänt utan Ljungberg är det 1,66 och utan Zlatan 2,33. Så när landslaget tar 30 procent mer poäng utan Zlatan så tog man man 21 procent mindre poäng utan Ljungberg.

Olof Mellberg har också ett bättre snitt än Zlatan Ibrahimovic. Under hans tid i landslaget som började med EM-slutspelet 2000 så har man spelat 78 matcher och det har blivit: 46 segrar, 16 oavgjorda och 16 förluster – 1,97 i poängsnitt för landslaget.

Med Olof Mellberg i laget: 65 matcher 39 vunna 13 oavgjorda 13 förluster – 130 poäng – 2,00 i snitt per match.

Utan Olof Mellberg: 13 matcher 7 vunna 3 oavgjorda 3 tre förluster – 24 poäng – 1,85 i snitt per match.

Så även mittbacken har en positiv effekt sett till att när han spelar så tar landslaget mer poäng än när man får klara sig utan honom. Något man sett i det senaste EM-kvalet om inte annat.

ANNONS

Anders Svensson kom in i landslaget när VM-kvalet till Japan och Sydkorea började i Azerbajdjzan och Svensson visade vägen med segermålet, men han har inte lika stark statistik som Mellberg och Ljungberg, men starkare än Zlatan Ibrahimovic.

Totalt har landslaget spelat 74 matcher och det har gett 45 segrar, 15 oavgjorda och 14 förluster – 2,03 i snitt per match för landslaget.

Med Anders Svensson i laget: 51 matcher 31 vunna 8 oavgjorda 12 förluster – 101 poäng – 1,98 i snitt.

Utan Anders Svensson: 23 matcher 14 vunna 7 oavgjorda 2 förluster – 49 poäng – 2,13 i snitt per match.

Många undrar om jag hatar Zlatan för att jag publicerat statistiken, men så är inte fallet, det är bara det att det är tydligt att Sverige inte fått ut max av denna vinnare i landslaget. Upp till Erik Hamrén att ordna det, och det är vad min krönika i ämnet handlar om – och den läser du HÄR.

ANNONS
Publicerad 2011-11-15 kl 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto