Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En sjukt galen kväll av fotboll

Sporten%20med%20CL-m%C3%A5l

Efter att ha följt dramat i Basel är jag matt. Manchester United rasslade ur Champions Leagues gruppspel efter 2-1 till det schweiziska laget och sett till hur klyftorna vuxit i den europeiska toppfotbollen är det en makalös skräll. Särskilt sett till att United skulle klarat sig vidare med ett kryss.

ANNONS

Basel gjorde det fruktansvärt vasst och höll faktiskt United under rätt hyfsad kontroll, och faktum att det engelska storlaget inte var sig likt. Bolltrollaren Xherdan Shaqiris inlägg gav både 1-0 av Marco Streller och 2-0 av gamlingen Alexander Frei. Däremellan var keepern Yann Sommer och trävirket i vägen.

Okej för att det kom en sen reducering men United var för svagt, för tamt, för fattigt och Wayne Rooney måste ha fått Fabio Capello att tveka med tanke på EM och avstängningen. För anfallaren påminde om den skugga som sprang omkring i Englands dräkt under VM i Sydafrika.

Självklart förstår jag att Sir Alex Ferguson blir kritiserad för en för försiktig uppställning mot Basel och för tveksamma laguppställningar tidigare i gruppspelet (Basel och Benfica hemma). Det blev dyrbart, men managern har haft missflyt med skador och då räckte inte manskapet riktigt, och det kanske innebär att en del trotjänare åker.

ANNONS

För det är inte så att Ferguson är slut bara för att laget och klubben floppar i Champions League. Sett till framgångarna han haft som tränare är det klart att man måste kunna trampa snett någon gång, för det finns ingen som kan mäta sig i pokaler sett till tiden han gjort.

Om man ska hacka på någon är det väl de amerikanska ägarna som plockat ut mer pengar ur klubben, det handlar om sju miljarder kronor, men det kan man skita i en sådan här kväll. Det är underbart att ett mindre lag kan skrälla och skicka ut United, för det är sådana historier som är det bästa med fotboll och idrott.

Tänk att United skrev historia som det första finallaget som åker ut direkt i gruppspelet.

Ovanpå det fick alla fotbollsälskare en hel del annat:

* En domarskandal i Amsterdam där en portugis såg till att döma bort Ajax två korrekta mål i mötet med Mourinhos Real Madrid vilket kostade Ajax en given plats i slutspelet. För Real vann till slut med 3-0.

ANNONS

* Det öppnade för en andra fransk afton i rad. Lyon hade gett upp och ställde upp utan en del vilande stjärnor och fransk press var precis före avspark upprörda. Fast då fattade de inte att Lyon mötte Dinamo Zagreb och det slutade till slut 7-1 till det franska gänget och man gjorde det otroliga – hämtade in nio mål och gick om Ajax.

* Manchester City gjorde jobbet mot ett reserv-Bayern München och vann men vad hjälpte det när Napoli piskade Villarreal och Diego Maradona visste nog inte vilket ben han skulle stå på, men svärsonen Agüero får väl ta det. För City är det naturligtvis ett grymt bakslag sett till investeringarna och i och med att även United åkt ut så blir det tuff kamp om Premier League.

* CSKA Moskvas skräll mot Inter och när varken Trabzonspor eller Lille kunde hitta rätt så blev det ett andra ryskt gäng som gled vidare.

ANNONS

***

När Viasat i våras förlängde sitt avtal för tv-rättigheterna Champions League fick man langa upp närmare två miljarder kronor för Skandinavien. Sett till den galna kvällen ute i Europa så är det inte konstigt att priset gått upp på den tv-rättigheten.

***

Förre United-hjälten Roy Keane sågade klubben efter matchen i Basel och sa att man fick vad man förtjänade, men han fick också en snabb replik av Sir Alex Ferguson:

“Well, he’s had opportunities to prove himself as a manger too.”

***

Får Simon Thern göra 30 matcher från start centralt i Malmö FF? Tillåt mig tvivla.

***

England och Premier League brukar dominera, men annat nu:

Tre lag – Italien

Två lag – Tyskland, Spanien, Ryssland, Frankrike, England

Ett lag – Portugal, Cypern, Schweiz

Här är de 16 lagen: Bayern M, Inter, Benfica, Real Madrid, Chelsea, Arsenal, APOEL, Barça, Napoli, CSKA Moskva, Basel, Lyon, Bayer Leverkusen, Marseille, Zenit och Milan.

ANNONS

***

Inte så att TV4 deppar nu när Manchester City OCH Manchester United går in i Europa League. Kanske kan det öppna för comeback för SUPER-LIVE?

***

Giovanni Trapattoni är ensam tränare som har vunnit Champions League, Uefa-cupen, Cupvinnarcupen samt Klubblags-VM. Sir Alex Ferguson saknar…ja, ni gissade rätt: Europa League/Uefa-cupen.

Publicerad 2011-12-07 kl 23:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto