Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Få din favoritklubb att hjälpa Musikhjälpen

Just nu kör Sveriges Radio Musikhjälpen och samlar in pengar med temat “Alla flickor har rätt att gå i skolan”. För fjärde året i rad kör man enligt en holländsk idé och det är främst artister som bidrar med tid och annat för att uppmärksamma en fråga och samla in pengar, och genom åren har det gett över 20 miljoner kronor.

ANNONS

I år är man i Göteborg och där sänder Jason “Timbuktu” Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi 24/7 med Daniel Adams-Ray och Klara Zimmegren som flygande reportrar. Sedan är det en rad besök av artister som spelar och Radiohjälpen som svarar på frågor om hur man kan hjälpa till.

Det är häftigt att följa och känna kraften. Onekligen har artister alltid varit vassare på det än fotbollsspelare och klubbar, även om en del gamla spelare som Ronaldo, Drogba och Zidane samlade in pengar mot svälten genom att spela en match i Hamburg häromkvällen. Men det finns mycket för fotbollen att göra.

Ex-HBK:aren Per “Texas” Johansson twittrade under gårdagen om att Fotbollshjälpen hade varit något. Henok Goitom hakade på och vi är nog många inom och kring fotbollen som hade kunnat hjälpa till. För fotbollen har en enorm kraft och den kan användas på ett positivt sätt, men det lär ta lite tid innan den är i gång.

ANNONS

Fick ett mejl i går kväll av Christian Backe som noterat att hockeyklubbarna varit vassare än de allsvenskan klubbarna så han mejlade alla dem för att få dem att agera, men fick bara svar av Elfsborg och IFK Göteborg som skänkte grejer. Rätt så risigt, minst sagt.

Ligg på era allsvenska klubbar så de gör något, för på söndag är kampanjen över. Här finns alla fakta om hur man skänker pengar eller signerade tröjor eller annat. Fotbollen behöver också ta ett ansvar och fotbollsspelarna har alla möjligheter att påverka i den här typen av opolitiska frågor.

Vem vill inte att tjejer ska gå i skolan. Så i väntan på Fotbollshjälpen 2012 så handlar det om att styra mot Musikhjälpen och där kan spelare och klubbar göra massor.

Publicerad 2011-12-15 kl 08:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto