Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Adjö, Qatar

Efter dryga tio dygn är det dags att lämna Doha i Qatar. Kanske ett av de mest udda länder jag varit i, och ett bevis på att pengar inte löser alla problem. Ta bara ett land som bestod av öken, beduiner och pärlfiskare och nu har alla pengar i världen.

Byggprojekten är galna, häftiga och spektakulära men det är galet att det bygger på modern slavhandel. Fast jag gissar att VM-satsningen inför 2022 kommer sätta omvärldens ljus på det lilla emiratet och se till att gästarbetarna får drägligare villkor.

ANNONS

En jag pratade med, som faktiskt kom från Europa och ville vara anonym, gav den vanliga bilden: utlovad jättehög lön och rejäl dricks och sjysst boende. Verkligheten blev beslagtaget pass, en tredjedel i lön och ingen dricks från qatarierna som höll i plånboken.

Rätt fascinerande att vara i ett land och egentligen inte träffa några av landets medborgare. Utan bara importerad arbetskraft som var väldigt underdånig. Tror aldrig jag blivit kallad”Sir” så ofta och frekvent, och det var ingen skön känsla att uppleva.

***

Sista jobbpasset gav ett avslutande Fotbollskanalen On Tour:

Fotbollskanalen%20On%20Tour:%20Vilka%20spelare%20har%20n%C3%A4rmat%20sig%20EM?

Dessutom en krönika om insatsen på Al Sadd Stadion och matchbetygen och i efterhand borde nog Tobias Hysén haft en fyra.

Förutom att följa landslaget har det varit roligt att knega med Jarelind a.k.a Skalman alt Stig-Helmer, Rasta-Danne alt Kvart-över-mannen och lille-Anders. Många sköna diskussioner, och de köpte direkt att det här inte var en gruppresa, men i efterhand har det närmast blivit det.

***

Sägs att Blåvitt presenterar Nordin Gerzic i morgon. Spännande.

ANNONS

***

Undrar vad Astrit Ajdarevic o Co säger om det här?

Landslagsm%C3%A5l:%20Thern%20dunkar%20in%204-0

Publicerad 2012-01-23 kl 19:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto