Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kul att Hiljemark får ny chans att glänsa

Qatar-Sverige har avspark 14:00 i dag och du ser Oscar Hiljemark o CoTV4 eller på fotbollskanalen.se där TV4 Play Premium bjuder på matchen, och framöver kan ni se exempelvis ALLA John Guidettis matcher i Feyenoord i TV4 Play Premium.

***

Manchester-London 2-0. Var är Leeds?

***

Fotbollskanalen On Tour går in på slutet i Qatar och vi inventerar landslagets anfallare, åker skridsko i öken och snackar om VM verkligen kan på sommaren i det lilla och varma emiratet. Dessutom vänder vi på dagens startelva

Fotbollskanalen%20on%20tour:%20Skridsko%C3%A5kning%20och%20anfallssnack%20i%20Qatar

***

Efter att ha visat våra pass blev vi insläppta på emiratets enda sportsbar, Champions. I den jobbiga röken – tänk så snabbt man vant sig att slippa rökare på krogen – på ett ställe som är ett sämre O’Leary’s med betydligt sämre käk till priser anpassade för qatariska shejker.

ANNONS

Ja, ja, vi fick i alla fall se Arsenal-Manchester United. Även om jag beundrar både Arsène Wenger och Alex Ferguson för jobbet de gjort i respektive klubb är det inte svårt att förstå frustrationen i London-klubben. Ekonomin är i toppskick och det kommer fram vassa talanger, ta bara Alex Oxlade-Chamberlain som var en gigant, men man har tappat förmågan att behålla spelare.

Sedan är inte försvaret tillräckligt starkt, det är en skillnad mot tidigare framgångsrika årgångar. Om nu Robin van Persie lämnat en en begäran om att få lämna klubben, enligt the Times, så har fransmannen i toppen en hyfsad uppförsbacke om han ska överleva på just toppen.

Sir Alex Ferguson fick se sitt gäng ta kontrollen med ett snyggt ledningsmål signerat Ryan Giggs och Valencia och efter Arsenals kvittering hade man ändå kraft kvar att ordna segermålet efter Valencias räd och Danny Welbecks avslut. Detta trots att Phil Jones och Nani försvann skadade, och man fixade tre poäng.

ANNONS

Onekligen en kamp i Manchester och det lär fortsätta våren ut. Sett till hur jämnt det är och att bägge spelare Europa League och kanske lägger mer krut i Premier League så tror jag avgörandet dröjer ända in i det sista. Finns ett fint derby att se fram emot i vår.

***

P3 Dokumentär är min nya drog. Vad ska jag göra när det tar slut på gamla program? Jag har i och för sig några bra fotbollsidéer, och det kan kanske bli en ny karriär?

***

Sverige startar som väntat mot Qatar: Johan Dahlin – Emil Salomonsson, Markus Holgersson, Mikael Dyrestam, Erdin Demir – Anders Svensson, Oscar Hiljemark – Jiloan Hamad, Viktor Claesson, Jimmy Durmaz – Tobias Hysén.

Väldigt roligt att Hiljemark får chansen att bygga ut sin succé från debuten. Mittfältaren ger ett moget intryck på många sätt och sedan är det en målmedvetenhet som är smittande. Lägg på att han ofta ligger rätt och hittar fram med sina passningar och kliver fram i löpingar.

ANNONS

Jiloan Hamad har tagit chansen och imponerat på Hamrén, precis som vänsterbacken Demir, och därför får de en signal av förbundskaptenen. Visst, Demir är enda renodlade vänsterbacken men det berömmet han och “Jille” fick på presskonferensen är inte alla förunnat.

Även Viktor Claesson blev hyllad av Hamrén. Nej, han är ingen färdig spelare men ett “råämne” enligt förbundskaptenen vars kurva ser lovande ut. Därför får han starta. Tänk, från division 1 till A-landslaget på ett drygt år, och det utan allsvenskt spel.

***

Kenny Dalglish klarar sig rätt bra sett hur det går för Liverpool.

***

Inte konstigt att Anders Svensson och Tobias Hysén har grymma testvärden. Ett EM-slutspel till sommaren har den effekten.

***

Vem är Southamptons Jonas Thern? Något måste klubben göra som haft del i utvecklingen av Gareth Bale, Theo Walcott och Alex Oxlade-Chamberlain. Tänk att den sistnänmde är yngre än Simon Thern, John Guidetti, Oscar Hiljemark och Viktor Claesson.

ANNONS

Bales mål på Manchester City var våldsamt snyggt och hans framspelning till Jermaine Defoe på slutet var värt tre poäng för Tottenham, men istället slutade matchen med förlust för titelapsiranterna från London och istället visade det blivande (?) mästarlaget prov på just det flyt som mästare har.

***

Rasmus Elm. Den frisparken var mäktig.

***

Mario Ballotelli. Vilken man. Vilken spelare. Vilken dåre. Kunde onekligen blivit utvisad efter den mindre snygga fotisättningen på Parker, och istället avgör han allt med en kall straff.

***

Helt glömt bort känslan av att man måste vädra sina kläder efter bara ha ätit på en restaurang där alla röker. För jävla äckligt.

Publicerad 2012-01-23 kl 06:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto