POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Yes, Guidetti får följa med till Kroatien

Efter mitt senaste inlägg om kampen om makten i svensk fotboll har jag fått reaktioner. Allt från att förbundets storsponsor Aftonbladet undrat om TV4-chefer ligger bakom “kampanjen” för Lars-Christer Olsson till gamla ledare, spelare och pampar som hört av sig och hejat på eller sågat.

Naturligtvis ska man kunna lyfta fram att TV4-gruppen har stora intressen i svensk fotboll. Inget jag kan göra något åt, så är det, och jag kan inte annat än försäkra att inga TV4-chefer sagt ett ljud.

Snarare kan jag ibland sakna att de skulle säga något om bloggen, men jag tror inte att de läser den. Jag tror inte heller att intresset är stort bland dem när det handlar om maktkampen i svensk fotboll. För precis som den stora majoritetn så struntar man i det.

Jag är krönikör och har betalt för att ha åsikter. Det har jag i tv, på bloggen, i krönikor och så vidare. Ja, jag tycker att Lars-Christer Olsson är bäst sett till vad som finns på marknaden, men jag har från början drivit att jag vill se någon utifrån.

***

Ken Bates måste ha njutit när han kunde sparka på den liggande Sven-Göran Eriksson.

***

Harry Redknapp klar? Inte utan att känslan är den efter att U21-kaptenen Stuart Pearce fick ta landslaget mot Holland i februari samtidigt som FA utvärderar vem som ska ta över landslaget framöver (läs: förhandla med Tottenham).

Ofta förvånad över hur klubbar och förbund rekryterar efter månadens smak på tränarsidan istället för att inventera vad man behöver. Precis som FC Köpenhamn tog Roland Nilsson från Malmö eller som nu Redknapp är het, och för två år sedan var det Roy Hodgson.

Det engelsk landslagsfotboll behöver är en reform som handlar om mer än förbundskapten. Ta bara Tyskland som upplevde att man var i kris efter EM 2000 och åkte till Frankrike (som då vunnit VM och EM på två år) för att lära sig om talangutveckling och sedan sjösatte ett program.

Tyskarna hade en stabilare grund än England och gick ju til VM-final redan 2002 men det först de senaste mästerskapen man sett följderna av talangprogrammet som minst sagt är imponerande. Vem har inte Jogi Löw o Co som EM-favoriter?

Så om England vill ta steg med sikte på att vinna mästerskap så måste man reformera fotbollen från grunden, och det handlar absolut inte om Harry Redknapp tar över landslaget eller inte.

Många verkar tro att jag håller på England, men inget kan vara mer fel än det. Jag tycker inte sällan en hel del engelska ledare och spelare samt större delen av pressen är patetisk när den inför varje mästerskap pumpar upp ballongen och sedan spräcker den.

Jag och Roy Keane är inte överens om mycket, men jag delar hans uppfattning att det spelar ingen roll vem som leder England i EM. Det blir inte John Terrys ersättare som lagkapten som lyfter bucklan efter att ha fått den av Michel Platini den 1 juli.

***

Har kämpat på cykel ett par dagar nu. Inte kul. Inte bara för kylan utan för att snön i vägkanten trycker en närmare bussarna, och de busschaffisarna tar inga fångar i trafiken. Undrar om en SL-chaffis körde Samsunspors buss?

[youtubeplay id=”dkAdDFFSAMs” size=”large”]

***

Leeds tillfällige (?) manager Neil Redfearn är en klassisk “journeyman”. Tobias Grahn framstår som en “one-club-player” i jämförelse. Om Redfearn tar Leeds till Premier League? Då är det fri bira under en timme på något O’Leary’s eller i city.

***

Vad gör Zlatan Ibrahimovic så förbannad? Han ger inte intryck av att vara i balans, och man kan inte säga att ilskan gör honom bättre som spelare. Dessutom har Milan det riktigt tungt.

Återigen har Zlatan en svacka, vilket inte är konstigt, men det är underligt att den återigen inträder i februari. Det är som vanligt för honom, och det bådar inte gott för Champions League mot Arsenal.

***

Tränarkurs i Stockholm och då får man höra om Riche-besök för en del kända profiler…jag trodde att det var pluggkrav. Eller lär de sig hur man hanterar brittiska spelare bäst?

***

Många har längtat, nu är det klart: SUPER-LIVE är tillbaka nästa torsdag och TV4-Sport visar Ajax-Manchester United och Porto-Manchester City.

***

Det var ingen fotograf på plats när Kristoffer Nordfeldt vände hem från Liverpool och anslöt till träningen med Hammarby. Eller är det så att Pool bara avvaktar och affären lever?

***

Apropå TV4 så presenterade man hockey-VM och fotbolls-EM för tilltänkta annonsörer på ett hotell i centrala Stockholm i torsdags morse. Tre Kronor hade skickat dit Tommy Boustedt och Johan Garpenlöv och fotbollen kontrade med Erik Hamrén.

De fick bland annat frågor om vilken som är Sveriges nationalsport och där var Boustedt min man. Han lyfte fram både hockeyn och fotbollen och såg ingen konkurrens. Garpenlöv låg på bara hockey. Hamrén, då? Uppvuxen i Hälsingland lyfte han fotboll och bandy…

Snackade naturligtvis Capello och Guidetti med Hamrén och det var rätt roligt att förbundskaptenen läst Henrik Larssons råd på fotbollskanalen.se till den ungen målskytten, och tyckte att det var klokt sagt av den gamle anfallaren.

Sedan är det ju på ett sätt smart av Hamrén att hela tiden glida undan känsliga frågor med sina standardsvar om att han inte lägger någon energi på sådant han inte kan påverka.

Däremot var min starka känsla efter mitt Hamrén-snack att John Guidetti är med i truppen mot Kroatien. Det var tydligt att anfallarens framfart imponerar på förbundskaptenen och att han inser att han måste kolla in honom närmare.

Det tror jag även Markus Rosenberg är sett till förbundskaptenens snack om Werder Bremen-anfallaren, och kollen han hade både på speltid och mål.

Publicerad 2012-02-10 kl 10:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto