POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Får spelarfruarna blogga under EM?

I en tid när spelarna hamnar längre och längre bort för oss journalister och inte bara blir påverkade av familj, agenter och tränare utan även av klubbar, förbund och skoföretag är twitter en väg att komma närmare. Alltid kul att följa en del spelare via twitter, även om jag måste säga att Zlatans twitter är helt meningslöst, och är så uppenbart skrivet av en PR-byrå.

En annan väg för info är spelarnas fruar och flickvänner, det som engelsmännen kallar WAGS. Fem svenska spelarfruar har nu gått ihop om en sajt – Behindeveryman.se – och där får man via deras bloggar inblick i livet som flickvän/fru till olika svenska proffs och där kan ni följa Sofie Richter (Andreas Granqvist), Johanna Jiglund (Jonatan Berg), Josefin Johnsson (Mikael Lustig), Josefine Ringblom (Marcus Berg) och Nina Wernbloom (Pontus Wernbloom).

Som läsare får man veta en del om hur det är att leva utomlands, och hur kämpigt det faktiskt kan vara. Särskilt om man är tvingad att flytta då och då och att man längtar en hel del efter vänner och familj. Annars är det mycket shopping till hemmet, eventuella barn och till sig själva och det är frisyrer, smink och en radda fikor.

Det är kanske inget för feministiskt initiativ, men det är väl en verklighet som följer när man flyttar utomlands. För när spelarna har sina jobb i form av träningar, matcher och resor så är det en hel del dödtid för deras medföljande, inte minst när man är ny och det är en hel del man måste ordna, och man inte direkt kan ordna jobb.

På håll kan proffslivet framstå som grymt glammigt, och alla “vet” att spelarna tjänar bra och med det följer en helt annan livsstil, men verkligheten är inte alltid bara rolig även om man kan shoppa, fika och resa. För konkurrensen inom lagen gör att det inte alltid är lätt att hänga med andra spelarfruar och man är ensam en hel del.

Ska erkänna att jag inte tokläst, det är mycket bilder på smink och outfits och annat som inte intresserar mig enormt – men jag är väl inte i målgruppen – och jag hade gärna sett att Helena Seger och en del andra spelarfruar anslöt till bloggcentralen, för att få riktig kraft i det hela, och att de gav sig in på fotbollen och formen också.

Kanske blir det trots allt hårdbevakning på bloggarna under fotbolls-EM? Spelarna får varken blogga elle twittra och i januari var det Nina Wernbloom som bekräftade att maken Pontus var klar för CSKA Moskva och det räckte att man såg alla flyttlådor hon stuvat ihop för att fatta att eventuella formaliteter inte spelade någon roll, inte en chans att någon stuvat ihop allt det utan garanterad flytt.

Fast Erik Hamrén kanske även stoppar spelarfruarna från att blogga under EM? Skulle inte förvåna om man vill begränsa det flödet också. Tyvärr.

***

Att många längtat efter SUPERLIVE var uppenbart på Facebook och Twitter i torsdags kväll och det var kul att få siffrorna och se att 20 000 följde alla målen från Europa League och en del olika diskussioner mellan Åslund, Ekwall och mig från studion.

***

Följde Blåvitts Degerfors-kross via Michael Wagners direktrapportering. Han är ändå balanserad, men Stahre verkar få ihop manskapet okej, även om årets DIF inte är som fjolårets. Naturligtvis har den nye IFK-tränaren en mäktig uppgift framför sig att få ihop ett lag av många nyförvärv och där han själv är ny, men känslan är att han kan lösa det. Gick rätt snabbt att få ihop AIK om man säger så.

Visst var det häftigt att man drog 3219 till Valhalla men det är inte ovanligt i 08-området på olika träningsmatcher.

***

Gillar att Bladet satsar på Marcus Leifby och att han får fördjupa sig i sport på tv. Ett ämne som engagerar och Johan Croneman behöver konkurrens. För även om DN-krönikören inte sällan väcker känslor – vilket onekligen är en viktig ingrediens – så är han väl yvig och och inte hundra med fakta. Ta bara att Lars Lagerbäck i dag hyllas men i några meningar också sågas (bland annat för hans tvekan) och sedan sågas Rit-Ola för att han inte tvekar…

***

Hoppas Max von Schlebrügge gör en starkare comeback på Söderstadion än en del andra gamla Bajenhjältar. Fast jag är inte övertygad, och allt snack om att mittbacken haft mycket att välja får man ta med några skopor salt.

***

Markus Rosenberg hade en assist för Werder i tuffa derbyt mot Hamburg och han är vass, men gör för få mål sett till chanserna han har. Ändå rätt övertygad om att Erik Hamrén tar ut även honom till mötet mot Kroatien i slutet av februari.

***

Neil Warnock. Marching on together…

***

Varför skulle inte Zlatan Ibrahimovic vara vass på dator? Hoppade till när författaren David Lagercrantz sa sig vara förvånad över hur bra Zlatan var med datorn…men anfallaren är väl en del av en generation som haft tillgång till datorer, tv-spel och liknande dygnet runt.

Publicerad 2012-02-18 kl 16:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto