POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Min trupp till Hamrén sista EM-inventering

Erik Hamrén har en sista chans kvar att inventera manskapet med tanke på EM-slutspelet i sommar. Kroatien väntar i Zagreb på onsdag om en vecka och truppen till den matchen presenterar förbundskaptenen under tisdag eftermiddag i Råsundaborgens inre.

Onekligen tajt med bara en enda landskamp innan Hamrén måste presentera EM-truppen i maj – och mellan 1 mars och 15 maj hinner det hända mycket – och därför blir antagligen få tester av spelare som aldrig varit eller inte varit med på ett tag. Största problemen har förbundskaptenen på backsidan och då främst bland ytterbackarna.

Här är den inventeringstrupp jag hade plockat med mig till Zagreb:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland och Pär Hansson.

Kommentar: I och med att Eddie Gustafsson tappat sin plats i Salzburg och att Daniel Örlund inte kunde hota efter sin säsong i Norge så är besättningen till EM rätt given och inte fel att ta med alla tre, men Hansson får antagligen stanna hemma efter Qatar-utflykten.

Ytterbackar: Martin Olsson, Mikael Lustig, Behrang Safari och Joel Ekstrand.

Kommentar: Ett segment där det är ont om konkurrens och alternativen är förvånasvärt få. Fredrik Stenman hade säkert varit med om inte hälsenan gått och det säger en del om konkurrensen. Lustig har haft skadeproblem men måste få speltid och då kan landslaget hjälpa till. Joel Ekstrand har spelat för lite egentligen men har gjort en del till höger i en trebackslinje och borde kollas in. Mathias Johansson, Emil Salomonsson, Pierre Bengtsson, Oscar Wendt och Erdin Demir bör följas i vår.

Mittbackar: Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Jonas Olsson, Andreas Granqvist.

Kommentar: Mikael Antonsson är tänkbar och frågan är om det är bland mittbackarna man hittar en högerback? Mellberg är given men om han nu får tacka nej på grund av smällen i Europa League är “Anton” en ersättare. Majstorovic borde vara bakom både Olsson och Granqvist nu. U21-paret Bengtsson/Bjärsmyr spelar för sporadiskt och Almebäck har tappat sin startplats.

Mittfältare: Rasmus Elm, Kim Källström, Anders Svensson, Pontus Wernbloom, Emir Bajrami, Sebastian Larsson, Dusan Djuric, Samuel Holmén.

Kommentar: Christian Wilhelmsson är skadad och missar matchen mot Kroatien men jag är inte övertygad om att han sista säsong lyft honom. Också oroande att Bajrami inte spelar mer och inte genererar fler poäng, bara tre mål och få assist. Naturligtvis ska man ta med Djuric och Holmén till Kroatien och Albin Ekdal är väl på gränsen. Sedan ska man ha koll på Oscar Hiljemark i vår, det kan bli skador.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen, John Guidetti och Markus Rosenberg.

Kommentar: När Johan Elmander ser ut att missa mötet i Zagreb ger sig de här fyra ganska lätt. Gudietti är helt given och jag tror att Hamrén är intresserad av en sådan rutinerad kraft som Rosenberg som spelat regelbundet även om fem mål är för lite så är tio poäng totalt på 21 matcher okej. Alternativet är Tobias Hysén som möjligen ska få hänga på för att vara med i truppen och bygga vidare på Qatar, men Marcus Berg är på väg tillbaka efter skada och har inte gjort mål sedan 1 maj 2011 och Alexander Gerndt är avstängd från landslaget och några andra konkurrenter finns ej.

Till EM handlar det om tre målvakter och 20 utespelare – och alla sitter på bänken under matcherna vilket en kvällstidning bommade i dag – och frågan för Hamrén är om han kör två spelare per position eller nöjer sig med Mikael Lustig och back-up i form av “Seb” Larsson eller en mittback, och då kan få in en extra mittfältare/anfallare?

***

Efter Fotbollskanalen Europa fick jag en del reaktioner på twitter att jag sade fel, och jag vet givetvis att Robin van Persies kontrakt går ut 2013 men det handlar ju om att han inte vill förlänga och klubben kan vara tvungen att sälja i  sommar för att ta hem hyfsat med pengar för målkungen. Programmet ser ni nedan:

Fotbollskanalen%20Europa

Missa inte att lyssna på Jesper Hussfelt när han kommenterade Juventus seger i helgen. Niklas Holmgren Light i drivet och jag gillar “Huset” som kommentator. Ser fram emot toppmatchen mellan Milan och Juventus i helgen, och visst är väl Zlatan tillbaka då?

***

Vill ni vinna en Zlatansignerad Ipad med hans nya app så är det bara att gå in HÄR.

***

Humor att Real-fantasten Pontus Wernbloom får möta just Real Madrid i Champions League efter flytten till CSKA Moskva. Bara hoppas att han tar en plats i laget och inte hamnar i kylan – dubbelt upp – i Ryssland.

***

Undrar om U21-kaptenen Håkan Ericsson kör sin trupp till mötet med Ryssland först? I så fall får man en viss indikation redan innan Erik Hamrén intar podiet.

***

Ju mer jag läser om Glasgow Rangers ju mer förstår jag Celtic-legendaren Neil Lennons ilska över en eventuell ekonomisk doping och att eventuella ligatitlar och cuptitlar. Samtidigt är det oerhört svårt att avgöra hur det gått till, och den nye ägaren verkar ha varit lika bra för Rangers som Victor Müller var för Saab.

***

Rapporterna från Kiev gör gällande att det kommer att bli svårt, svårt, svårt för alla fans, journalister och andra som vill till Ukraina under EM. Transporter, hotell och det mesta är bristfälligt och det gäller att utrusta sig med rejält med tålamod om man vill ta sig dit.

***

Björn Runström tog en fajt med Bajens nye tränare Gregg Berhalter gällande hans status i truppen. Jänken verkar knappast vara någon diplomat men anfallarens säsong i superettan gör att han kanske ska ligga lågt med kraven. Visst, det är bra att tro på sig själv men de senaste åren har inte stärkt hans värde.

***

Lider med Fredrik Stenman. Vilket missflyt.

Publicerad 2012-02-20 kl 16:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto