POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Var Guidetti mediatränad - avgör själva

John Guidetti var huvudattraktionen i dagens mixed zone och det var rätt trångt kring 19-åringen som kunde ta skydd av kravallstängslet när presspacket tryckte på. Inte utan att jag behövde använda hela kroppen för att screena mig i en stark position och väl där var det bara att låta en Iphone fånga upp replikerna på frågorna.

Här kan ni lyssna: Intervju med John Guidetti

Känslan var stark att Guidetti repat in ett par givna svar som i princip kom hela tiden. Inte helt olikt en mediaträning där man man vill få fram sitt budskap, eller som i det här fallet där det kanske handlar om undvika att generera rubriker mer än kring att man ska slappna av, koncentrera sig på spelet på planen och att alla spelare är duktiga.

Ja, det var tydligt att DN:s fråga om likheten med Zlatan och hans debut i A-landslaget inte var något som Guidetti ville ge sig in i. Dessutom är de förbannat olika som personer. Ändå var det uppenbart att anfallaren gjorde allt för att artigt svara på frågorna men utan att säga något.

Naturligtvis inget fel i det, kanske rätt smart egentligen? För rubrikmaskinen vinner nog en hel del på att ligga lågt när han ansluter till A-landslaget och inte stöter sig med någon. Fast det är alltid lite tråkigt när man vet att 19-åringen har en helt annan personlighet, men det kan ju leva upp längre fram när han etablerar sig i laget.

Vill ni jämföra med John Guidetti i “Big Tasty-form” och när det “chillas galet”:

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20John%20Guidetti

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20John%20Guidetti%20-%20extramaterial

***

Ett gäng spelare stannade på landslagets hotell och körde rehab: Andreas Isaksson, Rasmus Elm, Johan Elmander, Martin Olsson och Kim Källström.

***

Kylan på Maksimirstadion när landslaget tränade var inte att leka med. Särskilt inte eftersom man gärna ska knattra ner några texter också. Krävdes en gulaschsoppa med mycket kryddor på hotellet för att tina upp.

***

Träningen gav egentligen ingen signal om startelvan mer än att Andreas Granqvist agerade högerback, och det slapp Sebastian Larsson.

***

Olof Mellberg var hemlighetsfull om sitt husköp i Bromma. Däremot var han mindre hemlighetsfull om att det inte är aktuellt att spela i allsvenskan (eller i superettan med Hammarby där polaren Alexander Östlund är aktiv i styrelsen) och att EM i Ukraina och Polen blir slutet på landslagskarriären som började på allvar för tolv år sedan i Palermo.

***

Säkra källor uppger att spelarna inte varit konsulterade när det gäller Sveriges nya matchtröja.

Publicerad 2012-02-27 kl 20:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto