Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hamréns EM-trupp vs Lundhs EM-trupp

Sättet Helsingborg föll samman mot Malmö FF överraskar mig. Ja, jag har ju tippat MFF som guldvinnare men det var otroligt att se det starka LAGET som vunnit Sveriges senaste titlar bli helt och fullt utspelat. Inte konstigt att de ljusblå är nöjda, och jag gillade mest viljan i Mathias Ranegiés mål;

Tänk så snabbt det går att glömma. Inte så länge sedan Malmö FF blev rejält piskade av Häcken.

***

På måndag är det dags för den svenska EM-truppen att presenteras och här är de namn som jag tror Erik Hamrén drar fram ur hatten när han kliver upp på scen strax efter 18:00 (DU SER DET LIVE i TV4 och på fotbollskanalen.se):

ANNONS

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland, Pär Hansson.

Backar: Olof Mellberg, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Mikael Antonsson, Mikael Lustig, Martin Olsson, Behrang Safari.

Mittfältare: Kim Källström, Anders Svensson, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Samuel Holmén.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen, Tobias Hysén, John Guidetti.

Själv hade jag gärna varit med på 50-talet och 60-talet då Pressen fick ta ut ett landslag som sedan mötte A-landslaget på Råsunda. Till exempel var det så 1950 och då gjorde Lennart “Nacka” Skoglund två mål när Pressen slog Sverige med 3-1 och han kom med i den svenska VM-truppen då.

Min trupp till EM 2012 hade varit en större trupp på 28 man och sedan hade jag minskat den efter lägret på Gotland eftersom det är osäkert kring många spelare på grund av skador och form:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland, Pär Hansson.

Backar: Olof Mellberg, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Mikael Antonsson, Mikael Lustig, Martin Olsson, Behrang Safari, Oscar Wendt, Emil Salomonsson.

ANNONS

Mittfältare: Kim Källström, Anders Svensson, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Samuel Holmén, Viktor Elm, Alexander Kacaniklic.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen, Tobias Hysén, John Guidetti, Markus Rosenberg.

***

Imponerande av MTG/Viasat att gå in och förlänga Premier League ytterligare tre år. Även om jag inte fullt ut tror på Resumés summor så har säkert Premier League köpt ut Peter Liljestrand och Medge, för att kunna göra klart med en förlängning. Efter Karen Murphy-målet, ni vet pubtanten som hade ett grekiskt tv-kort och fick rätt mot ligan, så hamnade ligan i underläge mot alla som köpt rättigheterna.

Premier League stoppade ju efter det sändningen av alla matcher utom en klockan 16:00 på lördagar för att se till att pubägare i Storbritannien inte kunde köpa utländska tv-kort och därmed sända matcherna. En förljd blev att MTG/Viasat inte fick ut allt man betalat för i det pågående avtalet, och det utnyttjade bolaget smart till att få till en förlängning av avtalet.

ANNONS

Garanterat så har MTG/Viasat betalat mer än man gjorde den senaste avtalsperioden, men det har visat sig att ligan är viktig och genererar kunder till betal-tv. Det är ingen hemlighet att Canal Plus förlorade en hel del efter att man tappade Premier League, och de kunder som drog till Viasat vill man behålla.

Sedan är det naturligtvis trist för egen del i och med att det med största sannolikhet betyder att vi inte kan visa bilder från Premier League i Fotbollskanalen Europa. Något jag vet att tittarna vill ha.

***

HIF kanske skulle behållit Rene Makondele som frälser Häcken:

***

Verkar som om Roy Hodgson funderar på att dumpa John Terry. Kan vara rätt drag för att få lugn i det engelska landslaget och se framåt, vilket är negativt för Sverige.

***

Hyfsat sällskap som Patrik Andersson hamnat i när det väntar förmatch till Champions League-finalen. För att använda en klyscha som stämmer: idel ädel fotbollsadel.

***

Jonas Thern har legat bakom en rad talanger i svensk fotboll de senaste åren. Ändå har förbundet inte ens besökt honom i Värnamo för att ta reda på vad han gör och hur han jobbar. Tänk att talangutvecklarna och de andra instruktörerna är så rädda – för det måste handla om det – och inte åker dit.

ANNONS

Vill återigen flagga för många intressanta synpunkter från Thern i senaste Ekwall vs Lundh on Tour, där du även kan vinna en resa till en av Sveriges matcher i EM i Ukraina.

***

Var hätsk debatt på twitter om flytten av finalen i Europa League från TV4-Sport till TV4-Sport Xtra. Man kan dels konstatera att twitter inte alltid är lämplig för den typen av diskussion, dels att vi får ta på oss en miss i kommunikationen. Även om det gick ut redan i februari borde vi varit ännu tydligare och det närmare matchen.

I grunden är problemet att tv-rättigheterna till sport fortsätter att öka och att det är få fotbollsserier eller cuper som kan bära i reklam-tv. Vi kan ju se på SVT att det staliga tv-bolaget i princip gett upp. I TV4 och TV4-Sport räcker inte reklamen för att betala för matcherna, och alla stora ligor och cuper ligger framöver i betal-tv.

Sedan kan man alltid diskutera om det var smart att lägga en final i en ny kanal efter att ha kört allt utom det i en annan. Den kritiken får vi ta till oss och det är inget att hymla om att en hel del av de intresserade var missnöjda, och det har inte passerat förbi utan att vi noterat det.

ANNONS

Däremot är det fascinerade hur många som jobbar på kommersiella företag som rider till angrepp mot kapitalism och annat efter flytten. Vem hade trott annat än att TV4-gruppen var kommersiellt och ute efter en vinst. Och om vi nu gör fel så lär kunderna straffa oss och så får vi se till att göra rätt.

Publicerad 2012-05-11 kl 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto