Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var f*n är Johan Elmander?

Lundhs blogg

En vanlig träning och en mixed zone återstår för landslaget i dag, under söndagen är det officiell presskonferens på stadion med Hamrén och någon spelare. Sent i går kväll skickade Hans Hultman ut listan på de spelare som kommer att möta den svenska pressen i dag: Sebastian Larsson, Olof Mellberg, Martin Olsson, Behrang Safari, Pontus Wernbloom, Christian Wilhelmsson.

Jag saknar Johan Elmander. Han har inte varit ute hos oss i pressen sedan dagen före Sverige-Serbien och då var han inne på att allt gick bra: “Det är smärtan som stoppar mig. Det är det verkligen också. Sedan är det inte så enkelt, jag börjar komma över den mer och mer och man vänjer sig ju smärtan.”

Nu vet vi inte mer än att han uppgetts ha tränat för fullt under fredagen, och det vi såg av testet då det såg ut att gå bra när sjukgymnasten Johan Sandberg drillade honom i diverse tuffa övningar. I dag får vi nöja oss med andrahandsrapportering där kanske Hamrén och andra snackar om vad som gått rätt eller fel.

Annons

Jag är inte dummare än att jag fattar att Erik Hamrén vill behålla den osäkerheten hos Ukraina, eftersom Sverige inte har någon riktigt liknande spelare som Elmander. Det gick att se känsligheten på Hans Hultmans och Lasse Richts reaktioner på att näringsgurun Henning Svendsen uttalat sig till fotbollskanalens David B Larsson om att ingen hade skavanker och att alla kunde träna, eller som Richt sa: “Vad har nu Henning gjort?.”

För beskedet från Elmander får återverkningar i hela laget. Även om jag spelat Markus Rosenberg för att få ett hot i djupled om inte Galatasaray-anfallaren kan spela så tror jag inte Hamrén kör på varken den förre Werder-anfallaren eller Tobias Hysén utan då blir det Ola Toivonen på topp. Vilket släpper in Anders Svensson i elvan och tvingar ut Rasmus Elm på en kant.

Annons

Om Elmander kan spela så ska Hamrén välja mellan att dumpa Elm, Svensson eller Toivonen och känslan inför premiären mot Ukraina är att det blir Svensson som får sitta på bänken. Som det är nu har Oleg Blochin och hans spioner en del att fundera på, och att värdnationer som bär ett stort tryck inte bara går ut och spelar av matcher såg vi i Polens premiär.

***

Pontus Jansson kan ju kliva in till sportchefen Per Ågren och skälla på honom för att han gick till HIF. För det gör man inte.

***

Eminent jobb av David B Larsson som täckte läget på Camp Sweden i går.

***

Klassiskt att Stefan Schwarz inte dök upp på HIF:s första träning när Conny Karlsson räknade med det.

***

Kievs Beverly Hills. Där bor landslaget.

***

SVT-giganten Glenn Strömberg chockade under gårdagen. Tänk att den italienska eleganten som säljer italienska delikatesser kör vita sportshorts från 1980-talet och tubsockor med ICA-logga till frukost. Kan ta Glenn ur Göteborg, men inte Göteborg ur Glenn?

Annons

***

Hotell Ibis kan det här med att dribbla. Nu har hotellet som kostar många tusenlappar varje natt bestämt att inga EM-matcher ska gå att se på rummet, utan bara i baren eller restaurangen om man vill ha ljud – tror ni att de vill att man handlar? – eller i lobbyn utan ljud. Ingen EM-kanal i tv:n på rummet. Avgå, någon. Nu.

***

Vi rundade av kvällen med en sen rapport på Club Babian med där vi gick igenom utebliven EM-fest i Kiev, musikvalen i omklädningsrummet, läget i svensklägret samt att näringsgurun Henning Svendsen bjudit på news:

Kul med alla muntra tillrop via twitter och mejl, och jag och Ekwall kan ha kul även utan sprit, och det ukrainska mineralvattnet var inte heller spetsat. Däremot var inte alla på Babianen helt nyktra…

***

Per-Ola Ljung har en del att jobba med i Örebro SK. Står det trollkarl i hans CV?

Annons

***

Ännu inte hunnit någon träning. Måste till. Ibis har dock bestämt att det inte finns ett gym.

***

Publicerad 2012-06-09 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto