Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fotbollsspelarna som trotsade nazisterna

BBC har gjort ett reportage som det som kallats “the Death Match” där ukrainska fotbollsspelare i FC Start mötte nazistiska soldater under 1942, och där myten som Sovjet spred spred ut efter kriget var att alla spelare blev avrättade direkt efter att ha besegrat Flakelf som var tyska flygvapnets lag. Historien var bland annat grund till filmen “Escape to Victory”.

[youtubeplay id=”VtWx3pIt2JU” size=”large”]

Klart är att de ukrainska spelarna besegrade nazisterna och vägrade bland annat att göra Heil Hitler inför matchen, och att fyra av dem en tid senare blev avrättade och de flesta fördes till koncentrationsläger. Som reportaget visar så var de överlevande tvungna att spela med i historien efter andra världskriget.

Publicerad 2012-06-28 kl 14:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons