POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klarar BP trycket om Hammarby vinner nästa?

Sett till att förväntningarna var rejält uppskruvade inför Kennedy Bakircioglüs återkomst på Söderstadion så är det bara att konstatera att han uppfyllde dem. Visst, det kunde blivit klassiskt om han skickat in friläget som Erik Sundin bjöd honom på, men där kanske det sken igenom att han knappt spelat fotboll på ett och halvt år.

I Racing Santander blev det bara ett par matcher från start senaste säsongen och sett till att Kennedy bara tränat ett tag med Bajen så stod han för en stark insats även om han mattades i andra halvlek. Att han hjälpte till att dra drygt 12 000 åskådare visar att det finns ett värde med värvningen.

Lägg till Sundin som avgjorde matchen mot Ängelholm så är det två klassförvärv som klubben gjort. Sett i backspegeln så är det synd att de inte kom tidigare än så här, men det var knappast så att någon av dem hade flyttat till Hammarby annat än när det blev läge av olika skäl dagarna före transferfönstrets stängning.

Duon såg till att hjälpa Hammarby att långa stunder pressa tillbaka Ängelholm och även om de skarpa chanserna inte kom så tätt som publiken önskade så var min känsla hela tiden att den här matchen vinner Hammarby. Laget osade av ett annat självförtroende och ängsligheten som man så ofta sett prov på var som bortblåst.

Sett till inramningen på Söderstadion så är det makalöst att Hammarby inte är allsvenskt. Det gav gåshud att se och höra hyllningarna av Kennedy Bakircioglü, eller hur?

Egentligen borde kampen om allsvenskt kval vara körd för Hammarby, men sett till att man har BP i nästa omgång – grattis, BP, det blir klirr i kassan – så kanske det kan bli liv trots allt. Seger mot BP och då skiljer det åtta poäng med sju omgångar kvar och då har Hammarby: Brage H, Varberg B, Värnamo H, Degerfors H, Ljungskile B, Trelleborg H, Öster B. BP i sin tur har: Degerfors B, Ljungskile H, Trelleborg B, Ängelholm B, Brage H, Varberg B, Värnamo H.

Det kan bli en fantastiskt dramatisk höst om Hammarby vinner för då har BP tre bortamatcher på fyra omgångar och om laget börjar darra så kommer Hammarbys energi naturligtvis öka. Onekligen i sista stund som Hammarby toppar sitt lag och de vet ju att de oavsett går in i 2013 med en starkt lag som kommer att vara favorit att kliva upp – om de inte gör ett sanslöst ryck.

***

Runt 800 miljoner kronor för Hulk och Axel Witsel. Zenit St Petersburg har inte ont om stålar, och inte heller funderar de på Uefa:s Financial Fair Play. Eller finns det någon deal i och med att Zenits sponsor Gazprom även är Champions Leagues sponsor?

***

Cristiano Ronaldo. Vilken tomte. I ett land där varannan under 25 är arbetslös så kan han gnälla över småsaker.

***

Inte svårt att förstå Christian Wilhelmsson. Los Angeles är en häftig stad och MLS är en liga på frammarsch och det finns två lag som gäller: LA Galaxy eller New York RedBulls.

***

Pia Sundhage åker på rena Eriksgatan. Naturligtvis fanns inga alternativ till henne som förbundskapten och det är ett lyft för damlandslaget. Det är som om Sven-Göran Eriksson tagit över Sverige efter att han vunnit serie A med Lazio. Risken är bara att förväntningarna blir för stora, för det är ett helt annat landslag än USA:s och känslan är inte att det är en massa spelare utanför som trycker på och vill ta sig in i landslaget.

***

Får gratulera Örgryte till återkomsten i elitfotbollen. Efter 2-0 mot Lunds BK måste det vara klart, men är inte 3000 lite dåligt för en sådan toppmatch för en sådan stor klubb?

***

Missade du Fotbollskanalen Europa där vi dissikerade silly season och en hel del annat så kolla in det nedan:

I “Fergie Time” så snackade vi svenskarna ute i Europa:

***

Landslaget är i Helsingborg tisdag-fredag – match mot Kina på torsdag – och i Malmö därefter och fram till VM-kvalet mot Kazakstan på tisdag och fotbollskanalen.se hakar på.

***

Visst är det coolt att Erik Hamrén och Pia Sundhage var kursare på GIH 1985-87, men det är kanske lite mycket att även U21-landslagets Håkan Ericson gick samma kurs.

***

Ekwall vs Lundh on Tour kör med Alexander Kacaniklic – premiär tisdag.

***

En klubb i Bangkok...ja, det är inte utan att Svennis vet var han styr.

***

Starkt av Öster att slå Hammarby i publikmatchen med 20 åskådare när man invigde sin nya arena. Tveksam om trycket håller i sig i Växjö, eller har de ändrat sig. De behöver även vässa tekniken på nya arenan…Ola Salos sång gick inte hem. Sedan övertygade inte hymnen men den kanske växer med tiden? Lite minus också att det bara blev 1-1 hemma mot Värnamo, men det spelar mindre roll när det blir allsvenskt till våren igen.

Publicerad 2012-09-03 kl 23:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå