POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Den dubbla blåsningen med Erik och Mackan

Visade sig att jag gått på två blåsningar från landslagets håll på lika många dagar. Antingen så har jag ingen humor, eller kanske rättare sagt: jag har inte rätts sort humor för att snappa upp skämten från SvFF:s humorduo “Erik och Mackan“.

Först ut var Erik Hamrén som efter träningen i onsdags sa att Martin Olsson var så slut efter tisdagens pass att han behövde syrgas. Enligt Hans Hultman, pressmannen i Blågult, så var det ett skämt från förbundskaptenen och landslaget har inte ens syrgas på hotellet. Så nu vet ni att Olsson bara är dåligt tränad, men inte så dåligt att han behöver syrgas.

Andra blåsningen var Mackan a.k.a Marcus Allbäck i webb-tv på svenskfotboll.se som skämtade om Zlatans vara eller icke vara i startelvan mot Kina, och att han ville vila. Enligt Hans Hultman så var även det ett skämt och nu kanske “Erik och Mackan” måste sluta skämta. Ja, ja, vi får väl jobba på det.

Kanske är jag för lite göteborgare?

***

Helsingborg får hård kritik av spelare och medier efter den lama insatsen på Olympia. Men till försvar för de fotbollsintresserade i Helsingborg så kan man säga att landskampen hade dålig tajming. HIF har precis spelat en hel rad med matcher med kval till Europaspel och inom kort väntar Europa League där tre hemmamatcher kostar 720 spänn.

Att då en träningsmatch mot Kina – inte direkt hett – kostar 325 eller 425 spänn för sittplats och där det är osäkert om Zlatan Ibrahimovic kommer till start. Ja, det är inte så underligt att det inte blev någon rusning till matchen med de förutsättningarna och inte blev det lättare av det risiga vädret.

Naturligtvis ska landslaget ut och spela den här typen av landskamper i landet men man kan inte ta nästan lika mycket som för tävlingsmatcher. Även om man sålde 9000 biljetter – inte en chans att det var så många på matchen – så hade det varit bättre att ta 200 eller 150 och sälja ut arenan. För vilken familj slantar 1500-2000 för Sverige-Kina?

***

Anders Svensson hotar att sluta? Ja, dagens grej i Aftonbladet är bra (om det nu inte är ett skämt av Erik) och jag fattar inte heller riktigt att förbundskaptenen talar om att Svensson blivit sämre på ett par månader. Trodde att insatsen mot Ukraina satt kvar i förbundskaptenens medvetande på ett starkare vis.

För även om firma Wernbloom & Elm hanterade Kina så visade Svensson under EM att han fortfarande behövs. Att Svenssons utspel tyvärr slår tillbaka mot honom själv för att han väcker en del känslor i fotbolls-Sverige är inget att göra något åt. Om Hamrén däremot vill avstå från Svensson för att bygga nytt är det sin sak, men det är inte för att han är sämre än alternativen.

***

Dags för Malmö några dagar. Gillar vi kan ta fram cykeln på hotellet och åka fram och tillbaka till Swedbank.

***

Har Johan Larsson varit på Malta på semester när U21-landslaget spelade? Undrar varför han är petad. Tänk att Håkan Ericsons mannar kan bränna allt om de förlorar eller kryssar mot Ukraina på måndag. Samma Ukraina som slog dem med 6-0 i våras.

***

Erik Hamrén talade inför sponsorer före matchen mot Kina och han snackade om shining, attityd. Ja, ni kan det och det är inget skämt.

Publicerad 2012-09-07 kl 10:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå