POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Grym insats av Jansson, Ajdarevic o Co

Sverige var i brygga när man klev ut på Guldfågeln Arena för sista matchen i EM-kvalet till U21-EM. Inte nog med att det blev 0-6 mot motståndarna Ukraina i våras, Håkan Ericsons mannar hade dessutom förlorat snöpligt i Slovenien i torsdags och var tvungen att vaska runt i startelvan. Ovanpå det var seger ett krav.

Fast U21-landslaget verkade inte taget av stunden och tvekade inte i starten och trots ett aggressivt motstånd så var det Astrit Ajdarevic som skallade in 1-0 på hörna från Miiko Albornoz och sedan nickade Ajdarevic fram Mikael Ishak som var iskall när han sprätte upp 2-0 i krysset. När den bollen gick i mål hade det inte ens gått sju minuter.

Dessutom ska det sägas att Ukraina absolut inte var ofarligt och man skapade några chanser och dessutom var man tufft och aggressivt kombinerat med sin snabbhet och teknik. I det perspektivet var den svenska ledningen och kontrollen av matchen än mer imponerande, och det blev en match där man var bäst när det verkligen gällde.

Även om Ukraina reducerade på slutet och det blev en del nerver vilket gjorde att slutet blev mer än nödvändigt nervöst. För det var verkligen så att Mervan Celik, Mikael Ishak och Rasmus Jönsson hade möjligheter att avgöra. Tack vare Karl-Johan Johnsson så blev det bara ett insläppt och därmed blev det svensk seger.

Astrit Ajdarevic första halvlek var fantastisk, och ljumsken tvingade av honom i paus, och sedan måste man hyllas Ishak och Celik i anfallsspelet och Oscar Hiljemark, Niklas Hult och Jakob Johansson på mittfältet och Pontus Jansson i backlinjen. Mittbacken från MFF var en veritabel jätte längst bak och styrde upp den helt nykomponerade backlinjen. Häftigt att se U21-gänget fixa segern.

Sett över hela EM-kvalet har Sverige varit bäst i gruppen och därför är det härligt att de tog sig till playoff till slut. Dock är det en bra bit innan man har tagit sig till U21-EM i Israel nästa sommar.

På fredag lottar man playoff och det är 14 lag där och som det ser ut nu blir det svenska landslaget inte seedat och då är det stor risk att något riktigt storlag väntar 12-16 oktober: Tyskland, Spanien, Holland, Frankrike eller Italien.

När EM-kvalet till Israel drog i gång var det 52 länder som slogs om sju platser då israelerna får en plats som arrangörer, och det säger en hel del om hur svårt det är att nå dit. Så även om det var en bragdartad insats mot Ukraina återstår ett rejält hinder på vägen.

Kanske kan Sverige få tillbaka en del spelare till dess? Ivo Pekalski? Alexander Milosevic? Men John Guidetti går inte att tro på i det här läget, för han har ju inte varit i gång sedan i april.

 

Publicerad 2012-09-10 kl 21:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå