POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

På fältet är det allra roligast

Även om det blivit en hektisk start på hösten är det fortfarande förbannat roligt att komma ut och jobba. Bevaka träningar, matcher och göra intervjuer. Efter en runda i Storbritannien häromveckan blev det en vecka i Skåne med Sverige-Kina och Sverige-Kazakstan.

Det enda deppiga är att Erik Hamrén och hans pressman Hans Hultman strypt tillgången på spelarna än mer än tidigare. Under den dryga vecka som landslaget var samlat så blev det varsitt gästspel hos oss i presspacket inför varje match, och sedan ett gästspel för de som spelat i matcherna.

Undantaget är Zlatan Ibrahimovic som bara körde en presskonferens förutom efter matcherna och även Hamrén kör lite annorlunda om än oftare än spelarna med två presskonferenser inför matcherna. Egentligen är det snacket med spelarna jag saknar, och en möjlighet att resonera och inte bara pumpa på med frågor.

Ja, ja, det är som det är och det är alltid svårt, eller rättare sagt omöjligt, att vrida tillbaka klockan. Tyvärr, för att jag tror att spelarna hade haft större möjligheter att förstå att medierna inte bara är svarta och vita, utan det finns något annat bakom frågorna.

VM-kvalet i Malmö innebar tre svenska poäng. Ja, det var naturligtvis ingen rolig match vilket var uppenbart när man såg hur spelarna agerade efter matchen. Det är oerhört sällan som spelarna låser in sig på det sättet och ligger lågt med medierna efter en seger i en VM-kvalpremiär.

Oavsett blir det intressant att se hur Hamrén resonerar i början av oktober när han ska presentera truppen till mötet med Färöarna och med Tyskland. Hittar han några hetare alternativ eller är det de vanliga som samlas i Stockholm för att ladda för resor till Torshamn och Berlin?

***

När vi var på fältet i Glasgow var vi verkligen ute i stycket och träffade Johan Mjällby Celtics träingsanläggning som låg långt utanför stan. Det var så långt ut att Mjällby var tvungen att staga upp sig i en flagga under intervjun, men den gamle AIK:aren bjöd till. Se själv:

***

U21-landslaget fick Italien. En tuff uppgift och bragdkravet ligger kvar för att nå Israel, men det hade det blivit oavsett lott. Faktum är att det italienska U21-landslaget var nästsämst av de seedade lagen.

***

Malmö FF sliter ekonomiskt. Fick höra att det inte är uteslutet att en hel del folk kommer att få sluta i klubben och en gammal legendar har fått besked om att det är oklart om han får köra vidare. Om det är arenan? Ja, det verkar inte som om ett bygge och sedermera köp av en egen arena var ett lyckokast.

***

Ingen har väl missat Aftonbladets kamp för att alla tittare ska ha rätt till tv-sänd sport. Undrar bara hur Leifby o Co ska agera mot den här aktören som låser in matcher med anrika, klassiska och populära lag och vill ha betalt för att låta folk se dem? Jag men att folk måste ju ha rätt att se Djurgården, Leksand, Örebro, Malmö och Södertälje, eller gäller det kravet bara TV4?

***

Sista 08-derbyt på Råsunda mellan Djurgården-AIK verkar få en värdig inramning. Över 31 000 sålda biljetter och det blir en häftig match mellan två klubbar på uppgång. Får inte glömma att det var 08-derbyna som hjälpte till att driva på allsvenskan i början av 2000-talet, och därför är det kul med en grym final.

Sedan gillar jag alltid en rematch mellan Magnus Pehrsson och Andreas Alm:

[youtubeplay id=”FFmmnNgB7pE” size=”medium”]

***

Ryktas att Mathias Ranégie bytte agent i sista stund för att komma till Udinese. Det är onekligen hårda tag i agentbranschen.

Publicerad 2012-09-14 kl 16:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå