Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ber om ursäkt för att Albin Ohlin är trött i skolan i dag

Elfsborg och AIK ryckte efter något krampaktiga vinster i söndags. Upp till Häcken och Malmö FF att svara i kväll. Klarar Hisingens fotbollskillar av ett förlöst IFK Göteborg som säkert fick styrka efter segern i Malmö senast? Tveksamt, tror att IFK åtminstone tar en poäng i derbyt i Göteborg sett till känslan av att kunna sticka ut ett fälleben.

ANNONS

Malmö, då? Det är fascinerande att man inte har ett bättre anfallsalternativ än Daniel Larsson. Syrianska på bortaplan bör man hantera, men det måste oroa Rikard Norling att allt hänger på Tokelo Rantie som förvisso är ett vasst vapen, men som blir rätt lätt att desarmera om han är så ensam som han är i anfallet.

***

Om Fotbollskanalen Europa hade funnits när jag var liten och galet fotbollsintresserad så hade jag också varit ett vrak i skolan på måndagar. För självklart hade jag velat se “Sveriges Messi” Amin Affane, 18, fira första målet för Roda med en volt, se Fabrizio Miccolis målshow, och höra hur man hackat på Cesc Fabregas som filmat igen och ondgöra mig över att inte Leeds United fick något utrymme alls.

Därför kan jag ta på mig ansvaret för att Albin Ohlin är trött i skolan i dag och hoppas lärarna har överseende med att han inte är på hugget hela vägen. För fotboll lockar ju, och för oss som växte upp med det då Sovjet-inspirerade SVT-utbudet (som bara SVT-nostalgikern Marcus Leifby kan sakna) så förstår jag att man vill ta del av allt, oavsett sändningstid.

ANNONS

Eller som Albin vädjade på twitter i går: Albin Ohlin ‏@Albinabboaba @oloflundh Skulle ni inte kunna ha programmet redan vid tio- halv elva tiden istället? Blir som en lase i skolan

För mig är lase ett skånskt uttryck, men jag kan ha fel, och för mig betyder det att man är som en urvriden trasa…det vill säga förbannat trött. Och när vi drar i gång 23:30 är det inte konstigt om en del fotbollsgalna hänger med huvudet både i skolan och på jobbet. Skälet till att det går sent är att det är enda sättet för ett program att överleva, för även om ni är många är ni inte tillräckligt många.

Och om ni tvunget måste sova har ni alltid fotbollskanalen.se och där kan ni se exempelvis gårdagens “Fergie Time” där tilläggstiden språrade ur men vi snackade om Erik Hamrén vs Håkan Ericson när det gäller uttagningen inför VM-kvalen mot Färöarna och Tyskland respektive playoff till U21-EM mot Italien.

ANNONS

***

Sören Åkeby gnäller på domaren efter förlusten mot AIK. Inte utan att man förstår Sundsvalls-tränaren, för i frustration letar man alltid efter andra syndabockar. Däremot skyddar man gärna sina egna spelare efter misstag, och sett över en hel säsong står de flesta lag och spelare för fler misstag än domarna, men det är skönare att lägga över det på andra.

Sedan är det en bister verklighet att Sundsvall inte får något med sig mot större klubbar och lag. Så är det över hela världen och där platsen i näringskedjan ger favörer, oavsett om det är en Anders SvenssonRåsunda eller om AIK åker till Sundsvall. Däremot hörde jag aldrig Åkeby klaga på att Malmö FF och Djurgården fick domsluten med sig när han ledde de lagen.

Detta handlar naturligtvis inte bara om Åkeby, utan om majoriteten av de allsvenska tränarna och en hel del spelare. Många MFF:are sågade domaren offentligt efter HIF-matchen men få gick på Johan Dahlin som trots allt släppte en ett mål. Lika många HIF:are gnällde också på domaren men det fanns ju även Mattias Lindström som brände ett friläge.

ANNONS

När det drar ihop sig och alla domslut är mer avgörande så blir det ännu mer skit för domarna. Naturligtvis vill man höja kvaliteten på herrarna i svart, men ibland hade man velat höra spelare och tränare säga som Jiloan Hamad efter Dahlins tabbe: “Det är bara att stötta, det finns inte så mycket att säga. Jag tror inte att han är så nöjd med just den situationen, men det är sådant som händer. Det är bara att gå vidare.”

***

SUPERLIVE är tillbaka på onsdag kväll mellan 20-23 och förutom att hålla koll på matcherna som spelas och snacka om all möjlig fotboll med en eller två gäster på Harrys i Norrköping så blir det säkert en del telefonsamtal, men jag är osäker om vi klarar en ny klassiker med Glenn Hysén. Eller vad säger ni?

Här hittar ni alla fakta om SUPERLIVE nu när vi drar på turné.

ANNONS

***

Leeds Uniteds eventuella ägarbyte verkar vara lite urspårat. Ännu har inte klubben sagt ett knyst och då måste man tvivla på den Dubai-baserade bank som gick ut med att man var på väg att köpa klubben. Har ändå varit en fin vecka med tre raka segrar och tänk att man skulle glädjas åt El-Hadji Doiuf

[youtubeplay id=”fGjSv45XzkU” size=”medium”]

***

Gefle-Kalmar, 0-0. Ibland är det svårt att hetsa upp sig över allsvenskan.

Publicerad 2012-10-01 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto