Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bengtssons inhopp osade klass

Lundhs blogg

Även om det “bara” var allsvenskt motstånd för Rasmus Bengtsson så visade den förre TFF-backen klass under den halvtimme han spelade på Olympia i Europa League. Med honom i backlinjen fick Twente bättre kvalitet i passningsspelet, han avvärjde en del anfall och dessutom drog han själv upp attacken där han tryckte in reduceringen – som gav holländarna energi:

Naturligtvis har jag inte mer grund än de 90 minuter som jag såg mellan HIF och Twente, och där Bengtsson bara spelade knappa 30 minuter, men ur det perspektivet är det svårt att förstå att Steve McLaren inte låter svensken spela. För det var med honom på planen som Twente fick ner HIF i brygga och kunde skapa läge på läge.

De andra mittbackarna, Douglas och Dedryck Boyata, var alldeles för svaga i passningspelet och var bidragande till att HIF kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-0. Att återigen se Bengtsson på Olympia var lite av en “redan-sett-känsla” från dryga tre år sedan, då Sveriges ungtuppar mötte Italien i Helsingborg.

ANNONS

Efter U21-EM blev jag oerhört förtjust i den MFF-fostrade Rasmus Bengtsson som startade om karriären i Trelleborg. Ihop med Mattias Bjärsmyr bildade han ett starkt mittbackspar och det kändes som att just Bengtsson hade potential att ta klivet upp i A-landslaget på sikt och det blev en match under 2009.

Tyvärr hamnade Rasmus Bengtsson snett när han gick ut i Europa. Flytten till Lazio föll samman och alternativet Hertha Berlin rasade ur Bundesliga och det blev bara sex ligamatcher. I holländska Twente skulle han försöka starta om, men tiden i Enschede har inte alls blivit vad man hoppades och han har varit mest bänkad.

Så även om det blev en halvtung svenskkväll sett till att Helsingborg tappade 2-0 till 2-2 så fanns det ett svenskt glädjeämne i att Rasmus Bengtsson fick visa vilka kvaliteter han besitter. Bara att hoppas att han får fler möjligheter och kan ta klivet mot landslaget ännu en gång. För vem vill inte ha en mittback som driver upp bollen – och sedan söker avslut?

ANNONS

***

AIK ryckte till sig ledningen direkt mot Dnipro och efter några sjuka Ivan Turina-parader var känslan att Andreas Alms lag skulle överträffa HIF i poängjakten och vinna. Den känslan blev starkare efter att Henok Goitom direkt replikerade efter Dnipros kvittering och den nye anfalle tryckte in 2-1 tätt före paus.

Därför är det minst sagt bittert att det blev förlust på Råsunda för AIK. Niklas Backmans misstag vid segermålet kostade en slant för det allsvenska laget och dessutom är två förluster något som knappast ger hopp inför ett dubbelmöte med PSV Eindhoven som i kväll slog Napoli ganska enkelt.

Kanske blir det full kraft på allsvenskan framöver istället för Europa League? Redan i kväll kändes det som om Alm vilade Borges och Bangura med tanke på det inhemska ligaspelet snarare än Europaspelet.

ANNONS

***

När jag räknade upp HIF-laget mot Heerenveen glömde jag dagens andremålvakt Daniel Andersson.

***

En fröjd att återigen bo på Hotell Viking i Helsingborg. Familjärt, vänligt och perfekt läge.

***

Helsingborg fick alltså nöja sig med 2-2 hemma mot Twente och sett till den starka första halvleken och inledningen av andra, där man hade ett par skarpa lägen, så svider det naturligtvis för Åge Hareide o Co.

Det holländska laget hade helt annan kvalitet än exempelvis Levante och egentligen borde förlusten i premiären svida mer, men nu hade man en bra möjlighet att slå McLarens lag och Pär Hansson visade grym klass i målet.

Det var gött att se HIF spela så smart och tajt under en timme där man kombinerade aggressivitet, press och vändningar till att gräva fram möjligheter och om inte både Alejandro Bedoya och Peter Larsson blivit skadade så känns det som om att det blivit en seger för det svenska laget.

ANNONS

Nej, det är inga stora möjligheter för Helsingborg att gå vidare men det är Hannover som väntar i ett dubbelmöte härnäst och HIF måste bara vinna om tre veckor då det är match på Olympia. Annars är det kört, och det gäller att Larsson är tillbaka.

***

Glad över att jag spårat upp min klädgarderob. Kom ur balans i säkerhetskontrollen efter att Niklas Jarelind berättat om en kollega som tatuerat Diego Maradona. Är ingen gaddningsfantast.

***

Nej, 5500 är ingen bra publiksiffra på Olympia.

***

Förvånande att Liverpool inte är starkare.

***

Uefa har höjt prispengarna i Europa League och HIF drog in 865 000 kronor på sin poäng. Det kunde ha blivit 1,73 miljoner om man vunnit. AIK fick noll kronor.

Publicerad 2012-10-04 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto