Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Färöarnas lirare hade gått in i AHL

Lundhs blogg

Efter att ha följt Färöarnas träning dagen före match så inser jag att en hel del av kämparna hade kunnat gå in i vilket AHL-lag i hockey som helst. Det small. Hela tiden. Utan pardon. Känslan var ett tag att man skulle ta ut laget efter vilka elva som stod kvar när träningen var slut, men så var det inte.

Förbundskapten Lars Olsen sammanfattade det med att på Färöarna är det hårt och tufft att leva och då blir fotbollen därefter. Kan bli rena “Slapshot” i morgon kväll. Är det Jonas Olsson som är Sveriges Olsen brothers?

[youtubeplay id=”VHMi-j7W2gM” size=”large”]

Vet inte varför men jag var alltid förtjust i den gamla 1970-talsfilmen med Paul Newman i huvudrollen. Kanske är jag för gammal i dag för att uppskatta slagsmålen?

[youtubeplay id=”vW67agGgWAM” size=”large”]

Färöarnas “stängda träning” var inte mer stängd än att vi kunde kolla in och se 4-5-1 baserat gäng som slet och krigade och aldrig gav sig. Tekniken var habil, inte mer. De nötte en hel del fasta situationer där det såg ut om ett batteri spelare skulle få till trafik framför Andreas Isaksson i kassen.

ANNONS

Planen är nylagt konstgräs och det är debut även för Färöarna för fram till i juni 2012 så låg det en riktigt dålig naturgräsplan vilket missgynnade ett spelande lag. Sett i det perspektivet kanske Sverige och andra lag, som borde vara skickligare med bollen, kan det vara en fördel med en jämn och bra plan.

Majoriteten i den färöiska truppen är från den inhemska ligan. Största stjärnan är Gunnar Nielsen som värvades till Blackburn och sedan tillhört Manchester City, men nu är klubblös. Han gjorde sin första match på 18 månader mot tyskarna i september och såg till att det stannade vid 0-3:

[youtubeplay id=”aVpeucAUwok” size=”medium”]

Annars handlar det om tre spelare i högsta danska ligan och en i den norska ligan. Ett par som håller till i andraligorna i Norge respektive Danmark. Ja, det är inte på papperet som Färöarna vinner matchen, men precis som Kazakstan gjorde det svårt för Erik Hamrén o Co så kan Lars Olsens mannar göra det.

ANNONS

***

Sepp Blatter var i Torshamn i går. Han stannade inför för att se VM-kvalet, men han hann utlova en ny arena.

***

Det började skymma vid 11-tiden här. Ljusterapi?

***

Fascinerad att Zlatans svar om Milan leder till att Paris SG känner sig manat att gå ut och lugna massorna. Är de inte säkrare på sin svenska stjärna än så?

***

Expressen uppger att Alexander Kacaniklic spelar till vänster att döma av gårdagens stängda träning. Kanske är Christian Wilhelmsson inte helt kurant? Blir spännande om Fulhamspelaren får starta ett VM-kval. Han såg vassare ut tidigare på säsongen än mot Southampton i söndags, då han blev utbytt, men han har speeden att kunna utmana.

Publicerad 2012-10-11 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto