Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är Hamréns startelva från träningen

Lundhs blogg

Vi hann glänta in en stund på den svenska träningen innan pressmannen Hans Hultman kom rusande upp på tredje våningen av arenan Tórsvöllur i Torshamn och stoppade vår insyn. Det vi fick se var en trolig svensk startelva mot Färöarna som gnuggade mot ett B-gäng förstärkt med Marcus Allbäck.

I så fall ser startelvan i morgon ut så här: Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson – Kim Källström, Pontus Wernbloom – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson – Mathias Ranégie.

Inga konstigheter sett till de tre positioner som var frågetecken för Erik Hamrén tidigare i veckan:

* Anders Svensson blir bänkad precis som Rasmus Elm. Att Kim Källström skulle få spela var givet, och uppenbarligen vill förbundskaptenen ha någon som kan kriga centralt i form av Pontus Wernbloom.

* Uppenbart att erfarne Christian Wilhelmsson är det hetaste alternativet, men Alexander Kacaniklic är en möjlighet. Hamrén vill ha speed och djupled från kantspelarna.

ANNONS

* Mathias Ranégie kämpade mot Ola Toivonen om en plats som nia och när Toivonen gick sönder så var det givet att Udinese-spelaren skulle spela från start.

***

Väldigt lika förutsättningar i Torshamn som det var i Helsingfors för ett år sedan. Vind, regn och mörker. Bara att kämpa för spelarna, de är inte här för att känna efter.

***

Hamnade i en skön diskussion med Pontus Wernbloom som mitt under dagens intervju undrade varför jag var ensam i presspacket om att skriva ner citat i stället för att banda dem. Han krävde svar sett till att jag alltid vill ha svar av honom, och det fick han.

Skälet är helt enkelt att det både går snabbare och dessutom ger en bättre bild av vad den intervjuade har sagt. Wernbloom upplevde inte att han blivit felciterad, däremot så undrade han om hur “glimten i ögat” och ironi ofta försvinner i skrift.

ANNONS

Jo, så är det och särskilt jag har svårt att förstå alla 031-skämt från Hamrén o Co. Men jag kämpar.

***

Deppigt för Ola Toivonen. Borta till i början av 2013.

***

Landslagets sponsorer Malmö Aviation kunde inte flyga Hamrén o Co till Färöarna. De hade inte piloter som hanterar att landa på den extremt korta landningsbanan. Nu fick förbundet hyra ett plan av Atlantic Airways istället.

***

Att snälle Behrang Safari hamnat snett i Anderlecht efter en diskussion med tränaren är minst sagt en överraskning, men det är inte konstigt att det var något. För det var väl tvära vändningar för vänsterbacken.

Publicerad 2012-10-11 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto